Max Verstappen geeft eindelijk duidelijkheid over vertrek!

WhatsApp Image 2024 05 03 at 115445 1jpg

In de wereld van de Formule 1 is veel gaande met hardnekkige speculaties dat Max Verstappen Red Bull Racing mogelijk zou verlaten voor een overstap naar Mercedes.

Volgens The Sun is Mercedes bereid om Verstappen een astronomisch bedrag van 128 miljoen pond per jaar te betalen, wat aanzienlijk hoger is dan zijn huidige salaris van ongeveer 55 miljoen euro bij Red Bull.

De geruchten worden versterkt door interne veranderingen bij Red Bull. De mogelijke vertrek van Adrian Newey, een sleutelfiguur binnen het team, zorgt voor onrust.

Newey, bekend vanwege zijn essentiële bijdrage aan het team, heeft een andere rol gekregen binnen de organisatie.

Max Verstappen reageerde hierop: “Toen Adrian begon bij Red Bull was hij enorm belangrijk voor het succes dat ze hadden, maar met de jaren is zijn rol veranderd.”

”Ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat hij daadwerkelijk deed. Ik zal niet zeggen dat hij niets meer deed, maar zijn rol is wel veranderd.”

”Er zijn veel goede mensen bij het team gekomen die de hele technische afdeling sterker hebben gemaakt.”

”Ik had natuurlijk liever gehad dat Adrian was gebleven omdat je altijd op zijn ervaring kunt vertrouwen, en bovendien is hij een geweldig persoon om mee te sparren.”

Verstappen benadrukt echter dat de situatie binnen het team niet zo tumultueus is als wordt voorgesteld.

“Hoewel dit nieuws voor buitenstaanders misschien dramatisch lijkt, is de werkelijke situatie binnen het team niet zo dramatisch als het lijkt.”

”De media maken er grootse verhalen van, vooral omdat ze niet precies weten hoe de rollen binnen het team verdeeld zijn.”

De discussies over Max Verstappen’s toekomst zullen binnenkort concreter worden.

Zijn vader, Jos Verstappen, en manager, Raymond Vermeulen, zijn van plan om te overleggen met de drie eigenaars van Mercedes, waaronder teambaas Toto Wolff, wat hopelijk meer duidelijkheid zal verschaffen over de toekomst van de jonge coureur in de sport.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven