Maxime Meiland krijgt het zwaar: ‘verdient aan het verspreiden van leugens’

WhatsApp Image 2024 04 11 at 135231jpg

In een lastige situatie verkeert Maxime Meiland, verwikkeld in een rechtszaak met haar vermeende verkrachter.

Deze man, die recentelijk (onherkenbaar) te gast was in de uitzending van Roddelpraat, heeft zijn kant van het verhaal naar voren gebracht.

Hij beweert dat hij zich niet heeft vergrepen aan Maxime, maar dat zij juist degene was die toenadering zocht in de bosjes.

Hij haalt ook een incident aan op het verjaardagsfeest van de Meiland-telg jaren terug.

Volgens hem was hij jaren geleden wel aanwezig op haar verjaardagsfeest, terwijl Maxime zelf nergens te bekennen was.

Ze werd destijds in de slaapkamer aangetroffen, temidden van andere gasten, terwijl er verjaardagsgeld van 10 euro onbeheerd achtergelaten werd.

De man heeft een kort geding aangespannen tegen Maxime om niet ten onrechte beschuldigd te worden.

Ondanks zijn eerdere verhaal bij Stor NL, oordeelde de rechter in het voordeel van Maxime, waardoor hij meer dan 4.000 euro aan proceskosten moet betalen, zonder duidelijkheid over termijnbetaling.

Vervolgens heeft Maxime beslag laten leggen op zijn bankrekening, waardoor hij geen toegang heeft tot zijn geld.

Om de kosten te dekken, heeft de man een crowdfundingsactie opgezet, die ook zal worden gebruikt voor een bodemprocedure, waarbij hij opmerkt dat hij moet betalen om de waarheid aan het licht te brengen, terwijl Maxime verdient aan het verspreiden van leugens.

Helaas voor Maxime, heeft haar ‘verkrachter’ aanzienlijke steun ontvangen van veel Nederlanders, met momenteel meer dan 12.000 euro gedoneerd door 844 mensen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven