Moeder boos op grootouders omdat ze niet willen oppassen: ‘Ze moeten helpen’

gojpg

Er gaat momenteel een opvallende video rond op TikTok van Rachel, ook bekend als @rachonlife, die voor de nodige discussie zorgt.

In haar video uit Rachel haar sterke mening over grootouders die graag opscheppen over hun kleinkinderen, maar zelden bereid zijn om op te passen.

Tegelijkertijd prijst ze grootouders die actief deelnemen aan het leven van hun kleinkinderen. Rachel, bekend om haar directe uitspraken, richt haar kritiek op grootouders die opscheppen over hun kleinkinderen maar geen moeite doen om echt betrokken te zijn bij hun leven.

Zij zegt: “Ik wil het hebben over grootouders die zich zouden moeten schamen omdat ze geen tijd willen doorbrengen met hun kleinkinderen, omdat ze denken dat het niet hun taak is.”

Rachel benadrukt dat haar kritiek gericht is op grootouders die klagen over het missen van hun kleinkinderen, maar zelf nooit de moeite nemen om hen te bezoeken.

“Er is sprake van grootouders die hun kleinkinderen missen maar niet op bezoek komen, of grootouders die beweren de beste oma of opa te zijn maar het niet waarmaken in de praktijk.”

Rachel benadrukt online het belang van een actieve rol van grootouders in het leven van hun kleinkinderen.

“Act as a grandparent if you want to be one. You are not a babysitter or a friend, but a grandparent who plays an important role in the lives of your grandchildren.”

Rachel lijkt haar gezinsleven goed op orde te hebben. Ze is vol lof over haar schoonouders en zegt: “Mijn man en ik bezoeken op maandag de therapeut.”

”Wanneer we thuiskomen, zijn mijn schoonouders alweer vertrokken nadat ze de kinderen naar bed hebben gebracht in ons huis.”

Rachel wijst op het cruciale belang van de steun van grootouders: “Ze beseffen dat mijn man, ondanks zijn 33 jaar, hulp nodig heeft en het is hun verantwoordelijkheid om er voor hem te zijn.”

Na het delen van de video, ontving Rachel vele reacties. Enkele daarvan herkennen zich in haar verhaal, zoals deze opmerking: “Mijn moeder verwacht altijd dat ik mijn kinderen naar haar breng, zelfs al woont ze vlakbij.”

Iemand anders deelde: “Mijn ouders wonen een halfuur bij me vandaan. Toch vinden ze het te veel moeite om naar mijn huis te komen om hun kleinkind te zien.”


Echter, niet iedereen deelt Rachel’s visie. Een opmerking benadrukt dat het de taak van ouders is om kinderen op te voeden, niet van grootouders: “Het leven van kleinkinderen delen is anders dan verantwoordelijk zijn voor hun opvoeding.”

@rachonlife Ahhhh lets see whose feathers are ruffled today. #rachonlife #millennialmom #boomergrandparents #unsolicitedmomadvice #relatablemomcontent ♬ original sound – rachel | mom stuff + lifestyle

1. Deze moeder veroorzaakt ophef onder grootouders!
2. Haar video heeft veel reacties uitgelokt!
3. Ze vindt dat grootouders een actieve rol moeten spelen
4. Grootouders dienen zich volgens haar als grootouders te gedragen…
5. Deze moeder is erg direct in haar uitspraken!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven