Ongelooflijk: Dit Nederlandse pretpark vraagt veel geld voor parkeren!

pa 1jpg

Veel mensen genieten van een dagje uit in Nederland, vooral naar de verschillende attractieparken die het land te bieden heeft.

Helaas worden deze uitjes steeds duurder, niet alleen vanwege de hoge toegangsprijzen, maar ook door de toenemende kosten voor het parkeren.

Dit artikel werpt een licht op dit aspect van het bezoeken van attractieparken, wat voor velen een tegenvaller blijkt te zijn.

De meerderheid van de bezoekers van attractieparken komt met de auto, vaak vergezeld van vrienden of familie.

Maar in 2024 is een dagje uit een behoorlijke investering geworden. Bijvoorbeeld, bij De Efteling variëren de entreeprijzen van €43 tot €51 per persoon.

Recent zijn ook de prijzen voor eten en drinken binnen het park aanzienlijk gestegen.

Je betaalt bijna vier euro voor een flesje water en bijna zes euro voor een broodje Unox.

Hoewel het toegestaan is om zelf eten en drinken mee te nemen, blijft de hoge prijs een struikelblok voor velen.

Gelukkig zijn er vaak mogelijkheden om korting te krijgen op entreeprijzen door tickets online te kopen of gebruik te maken van kortingsacties.

Voor frequent bezoekers kan een abonnement een voordelige optie zijn. Maar de kosten zijn niet beperkt tot alleen de entreeprijzen.

Naast mogelijke extra’s binnen het park, zoals ijsjes of snacks, moeten bezoekers ook rekening houden met de brandstofkosten en vooral de parkeerkosten.

Onderzoek wijst uit dat de parkeertarieven bij de vijf grootste parken van Nederland aanzienlijk hoog zijn. Hieronder zie je een overzicht van de parkeerkosten per park.

Duinrell €15
Efteling €12,50
Walibi €12
Toverland €10
Slagharen €10

1. Dit zou eigenlijk niet mogen, te belachelijk voor woorden!
2. Dit park staat op nummer 1. abnormaal zo duur!
3. Daar kun je bijna een entreeticket voor aanschaffen
4. Te absurd voor woorden! Gewoon niet leuk meer
5. Met het OV reizen is dan nog goedkoper!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven