Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Akwasi heeft drastisch besluit genomen en hakt de knoop door: ‘Ik kap er ook mee’

Recentelijk veroorzaakte rapper en Omroep Zwart-oprichter Akwasi (35) opschudding in de wereld van sociale media door te besluiten zijn activiteiten op het socialemediaplatform X stop te zetten, samen met omroep KRO-NCRV.

Automatische concepten

Deze beslissing volgde op een reeks racistische reacties naar aanleiding van Akwasi’s deelname aan het tv-programma ‘De Slimste Mens’.

In een prominente post op zijn pagina kondigde Akwasi zijn vertrek van X aan en nodigde zijn volgers uit om hem te blijven volgen op Instagram via @akwasion.

KRO-NCRV reageerde resoluut op deze gebeurtenissen en trok zich ook terug van het platform vanwege de racistische aanvallen die Akwasi had ervaren.

De omroep deed tevens een oproep aan andere mediabedrijven om hetzelfde te doen, waardoor de vraag rijst of digitale platforms nog wel veilig zijn voor artiesten en mediabedrijven die te maken krijgen met online haat.


De recente overwinning van Akwasi in ‘De Slimste Mens’ kon niet voorkomen dat KRO-NCRV zich terugtrok van het platform X, ondanks zijn succes.


Het lijkt erop dat het tonen van intellectuele prestaties niet voldoende is om de negatieve kant van het internet tegen te gaan.

Automatische concepten

De voornaamste reden voor deze drastische stap was de constante aandacht die Akwasi op het platform kreeg, niet vanwege lof voor zijn intelligentie, maar vanwege een ononderbroken stroom van negatieve en controversiële reacties.


KRO-NCRV heeft laten weten dat ze, vanwege deze situatie, volledig afstand nemen van het gebruik van platform X.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven