De populairste platforms om tweedehands kleding te kopen en verkopen.

De populairste platforms om tweedehands kleding te kopen en verkopen.

Het kopen en verkopen van tweedehands kleding wordt overal ter wereld steeds populairder. Waarom je kleding weggooien terwijl je het kunt doorverkopen? Tevens kent het kopen van tweedehands kleding voordelen, het is namelijk veel beter voor het milieu. Er zijn diverse populaire platforms waar je terecht kunt voor het kopen en verkopen van de kledingstukken die je niet meer draagt en de werkwijze is vrij eenvoudig.

Vinted vs. Marktplaats

In ons landje is Marktplaats de grootste advertentiesite van Nederland. Op deze site worden nieuwe en tweedehands goederen aangeboden. Kleding, auto’s, elektronica-apparatuur, maar ook diensten worden op dit platform gevraagd en aangeboden. Bij Vinted staat alles in het teken van mode en accessoires. Maar er zijn meer verschillen tussen beide platforms. Vinted vraagt namelijk een vast bedrag van 70 cent en 5 procent van de verkoopprijs. Tevens hoef je bij Vinted geen rekening te houden met eventuele verzendkosten daar Vinted dit doorrekent aan de koper.

Zalando Pre-owned & tweedehands

Via de webshop van het populaire Zalando kun je tegenwoordig ook terecht voor het kopen van tweedehandskleding. Heb je zelf kleding die je niet meer draagt of bijvoorbeeld nooit gedragen hebt, dan kun je deze tevens aan Zalando verkopen. Het verkopen aan Zalando gaat makkelijk en snel. Van het desbetreffende kledingstuk maak je een foto, waarna Zalando vervolgens de beslissing gaat maken of zij het van je willen overkopen. Is dit laatste het geval, dan zullen zij een prijs voorstellen en zodra je hiermee akkoord gaat dan krijg je een tegoedbon. Tevens betaalt Zalando de verzendkosten aan je.

Tweedehands kleding inleveren bij winkels

Heb je geen zin of tijd om je kleding te verkopen, dan kun je je kleding bij diverse winkels inleveren. Bij modeketen H&M ontvang je een kortingsbon als je een zak kleding inlevert, deze bon kun je vervolgens gebruiken in hun winkel. De opbrengst van de textielinzameling doneert de modeketen aan onderzoek naar maatschappelijke projecten.

Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven