Artsen staan voor een raadsel: Meisje moet duizenden keren per dag niezen!

Artsen staan voor een raadsel: Meisje moet duizenden keren per dag niezen!

Jeuk in de neus, prikkels, en dan die vervelende nies. Meerdere keren niezen, een niesbui is echt vervelend, voor velen van ons heel herkenbaar.

Arme Katelyn Thornley merkt dat ze genadeloos naar een zakdoekje reikt, omdat ze het niezen gewoon niet kan tegenhouden.

Katelyn ervaart de bizarre medische toestand als verrassend pijnlijk, omdat haar lichaam zich voortdurend schrap zet voor de volgende windvlaag die uit haar neusgaten vliegt – zelfs ’s nachts.

Op 12-jarige leeftijd begon ze plotseling te niezen toen ze een klarinetles verliet op haar school in Texas, VS, en legde uit hoe ‘Het begon eigenlijk als kleine sprongetjes’.

Katelyn nam aanvankelijk aan dat het een allergische reactie zou kunnen zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was, en dacht dat dit snel zou stoppen. Maar dat gebeurde nooit.


Met beweringen dat het vreemde probleem alleen maar erger werd, moest ze tot 20 keer per minuut niezen – wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer per dag.


ABC News werd verteld door haar: “Het waren maar een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”


In de daaropvolgende weken duurden haar niesbuien wel vijftien minuten per keer, waardoor Katelyn nauwelijks een zin kon afmaken.


Uiteindelijk kon ze niet meer naar school gaan en stopte ze met het spelen van klarinet voor de band vanwege de bizarre toestand.


Volgens haar moeder Erika Hodges: ‘Ze kan niet echt naar school gaan of iets normaals doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.’


De artsen van het Texas Children’s Hospital in Houston probeerden de raadselachtige niessituatie te achterhalen en de oorzaak ervan te vinden. Ze waren behoorlijk verbijsterd door het unieke geval.


Dr. Mered Parnes deelde zijn vermoedens en zei: “Ze beschreef een vreemd gevoel dat ze in haar neus had, en dat stukje van haar geschiedenis komt heel vaak voor bij tics.”


Katelyn had zes artsen gezien toen haar verhaal in september 2015 openbaar werd gemaakt. Deze artsen hadden allemaal allergieën en de aanwezigheid van een virus uitgesloten, waardoor ze met stomheid geslagen waren.


Haar ouders maakten zich steeds meer zorgen over het meedogenloze niezen van hun dochter en de mysterieuze oorzaak daarvan.


De vader van het meisje, Travis, herinnerde zich een tijd waarin Katelyn een niesbui had die 45 minuten achter elkaar duurde.


De langste niesbui volgens het Guinness World Records duurt 976 dagen, wat een paniek veroorzaakte in het gezin waar iets haar uit deed.


Travis zei: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”


Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert hier – je ziet het piekeren en voortdurend niezen.”


Maar Travis en Erika bleven hopen dat iemand zich zou melden met antwoorden over Katelyns toestand.


De tiener kreeg pas rust van het niezen als ze eindelijk in slaap viel – ze moest Benadryl nemen en naar The Beatles luisteren om het niezen weg te houden.


“Ik zou soms willen dat ik uit mijn lichaam kon treden om naar mezelf te kijken terwijl ik slaap,” zei de jongere. “Zelfs in mijn dromen nies ik.”


Er is geen officiële update over Katelyns niesgewoonte, ondanks dat er acht jaar zijn verstreken. Laten we hopen dat ze niet langer zakdoekjes in bulk hoeft te kopen.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven