Bespaar je zelf een hoop gedoe: Tips om je auto een hoop ellende te besparen tijdens de vorst!

Bespaar je zelf een hoop gedoe: Tips om je auto een hoop ellende te besparen tijdens de vorst!

Als de temperatuur daalt en het kouder wordt, is het belangrijk om enkele eenvoudige tips in gedachten te houden om je auto te beschermen.

Hier zijn enkele handige adviezen om je auto goed te verzorgen tijdens koude dagen.

Een slimme parkeerstrategie kan een groot verschil maken. Probeer je auto dicht bij een muur te parkeren. Waarom? De stralingswarmte van de muur vermindert de kans op bevroren ruiten. Een andere handige optie is om je auto in een smalle steeg of onder een boom te zetten, wat hetzelfde effect heeft.

Dit kan je tijd besparen bij het krabben van de ruiten. Overigens, als het bewolkt is, is de kans kleiner dat je moet krabben. Een heldere sterrenhemel kan daarentegen betekenen dat je wél moet krabben.

Verder is het belangrijk om je auto altijd in de eerste versnelling te parkeren als er nachtvorst wordt verwacht.


Om bevriezing van de handrem te voorkomen, kun je deze vreemde tip gebruiken. Als je handrem toch bevroren is, laat dan de auto een kwartier stationair draaien om hem te ontdooien.


Denk er ook aan om je ruitenwissers omhoog te zetten voordat je uitstapt. Dit voorkomt dat ze vastvriezen aan je voorruit.


Als je dit vergeet en ze zijn de volgende dag vastgevroren, kun je een plastic zakje met warm water gebruiken en dit op de ruitenwissers leggen. Zo zullen ze snel ontdooien en kun je weer veilig de weg op.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven