Minder te besteden? Zeg vaarwel tegen deze energieslurpers en haal deze slimme apparaten in huis!

Minder te besteden? Zeg vaarwel tegen deze energieslurpers en haal deze slimme apparaten in huis!

Ieder jaar wordt alles helaas duurder, zo ook energie. Het is mogelijk om energie te besparen en dit kan dan ook op verschillende manieren. Het energieverbruik kun je aanzienlijk verlagen dankzij allerlei energiezuinige apparaten en technieken. Zeg vaarwel tegen energieslurpende apparaten en haal onderstaande slimme apparaten in huis!

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kent vele voordelen en hier kan je ook nog eens honderden euro’s per jaar mee besparen. Dankzij de slimme thermostaat kun je op afstand je verwarming regelen. Via je mobiele telefoon kun je op het moment dat je onderweg bent naar huis de verwarming alvast aan zetten. Het grote voordeel is dat je bij thuiskomst een heerlijk warm huis hebt.

Een stand-by killer

In ieder huishouden zijn er ontzettend veel apparaten aangesloten op het stopcontact. Wanneer we een apparaat niet gebruiken, laten we de stekker toch in het stopcontact zitten. Laten we eerlijk zijn, continu alle stekkers uit het stopcontact halen is een heel gedoe. Apparaten die uit of in de stand-by modus staan verbruiken toch energie en dit noemt men dan ook sluipverbruik. Een huishouden is volgens Milieu Centraal hier per jaar zo’n 450 kWh (€100) aan kwijt. Een stand-by killer zorgt ervoor dat je onnodig geld kwijt bent, dit daar de stand-by killer automatisch alle apparaten die in de stand-by staan, automatisch uitschakelt.

Energiebesparende douchekop

We zouden een hoop energie, water en dus geld kunnen besparen door korter en kouder te douchen, echter wordt niet iedereen daar warm van. Je kunt tienduizenden liters water en gas besparen door een energiebesparende douchekop aan te schaffen. In deze douchekop zit namelijk begrenzer.

Energiebesparende lampen

Maar en zijn meer makkelijke en snellere manieren om energie te besparen. Zeg vaarwel tegen alle gloeilampen in je woning en vervang deze door LED-verlichting. Jaarlijks kun je zo’n 170 kWh besparen bij het vervangen van tien lampen. Maar het is mogelijk om nog meer te besparen door buitenverlichting op zonne-energie.

Dure wasdroger

Een droger kent fijne voordelen, zo is je was sneller droog maar ook is het wasgoed heerlijk zacht. De folders staan vol met mooie aanbiedingen van goedkope drogers, maar let op, goedkoop is vaak duurkoop. Wat veel mensen niet weten is dat de goedkoopste wasdrogers de hoogste energiekosten hebben. Een warmtepompdroger met energieklasse A++ kost duurder dan een wasdroger met label B, echter verbruikt deze maar een derde van de stroom die een label B heeft. Kortom op deze manier kun je per jaar wel 200 kWh aan elektriciteit besparen.

Slimme boiler

Veel woningen hebben een traditionele boiler, waardoor men ieder moment van de dag gebruik kan maken van warm water. Het water wordt door de boiler op een constante temperatuur van 85 graden gehouden terwijl dit eigenlijk niet nodig is. Het voordeel van een slimme bioler is dat deze alleen het water verwarmt wanner er vraag naar is. Het is een behoorlijk investering maar scheelt veel aan energie(kosten) omdat zijn constante temperatuur 55 graden is.

Gebruik een laptop

Een gewone computer gebruikt veel meer energie dan een laptop. Het opladen van een laptop kost per jaar maar een paar euro terwijl een gewone computer gemiddeld 75 euro per jaar kost. Wil je nog meer besparen ga dan voor een tablet.

Auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven