Geheugen van man werkt maar dertig seconden: Kan geen herinneringen maken!

Geheugen van man werkt maar dertig seconden: Kan geen herinneringen maken!

Clive Wearing, een 84-jarige Brit, staat bekend om zijn uitzonderlijke medische aandoening: het ergste geval van geheugenverlies in de medische geschiedenis, waardoor hij geen nieuwe herinneringen kan vormen.


Zijn aandoening resulteert in een voortdurend leven in het heden, zonder dat hij zijn verleden kan herinneren.


Elke ontmoeting met zijn vrouw lijkt voor hem als een eerste ontmoeting, wat zich dagelijks bijna vijfhonderd keer voordoet.


Deze tragische situatie begon in 1985 na een milde herpesinfectie, waarna hij zijn geheugenverlies ontwikkelde.


Clive’s geheugen werkt slechts tussen zeven en dertig seconden. Hij herinnert zich niets uit zijn kindertijd, weet niet dat hij kinderen heeft, en herkent hen ook niet.


Opmerkelijk genoeg is zijn muzikale vermogen niet aangetast; vroeger was hij pianist en werkte hij bij de kathedraal van Westminster en BBC Radio 3.


Een ontroerend boek genaamd ‘Forever Today’ werd in 2005 door zijn vrouw Deborah geschreven, waarin ze hun leven samen beschrijft.


Hierin beschrijft ze hoe Clive elke keer dat hij met zijn ogen knippert, zijn brein ‘reset’ en een nieuwe wereld ervaart.


Clive ervaart zijn leven als zeer moeilijk: “Ik heb nog nooit iets gehoord, niets gezien, niets aangeraakt, niets geroken. Het is alsof ik dood ben.”


In een documentaire uit 2005 vertelt Clive dat hij zijn vroegere leven mist, maar niet weet hoe het was. Hij voelt zich als het ware ‘overleden’, hoewel hij nog leeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven