John van der Heuvel over ingrijpend verlies: ‘Verwerken doe je zoiets nooit’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

In een recente aflevering van “De Geknipte Gast” heeft misdaadjournalist John van den Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf laten zien.

Hij heeft zich geopend over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment van verlies met een levendigheid alsof het pas geleden gebeurde. Hij deelde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, met name op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar volgend op deze tragedie was bijzonder zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.

“Je leert ermee leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit,” bekende Van den Heuvel. Hij benadrukte dat het mogelijk is om, ondanks zo’n ingrijpend verlies, toch weer plezier in het leven te vinden.

De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”

“Maar soms zijn er van die momenten, een liedje of een specifieke herinnering, en dan is de pijn weer even intens als in het begin.”

Dit openhartige interview toont een andere kant van de doorgaans stoïcijnse Van den Heuvel, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij geconfronteerd is geweest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven