John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

Terwijl John van den Heuvel te gast was in een recente aflevering van “De Geknipte Gast”, toonde de misdaadjournalist een verrassend kwetsbare kant van zichzelf.

Hij opende zich over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia lang achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, dat nu ruim dertig jaar geleden is, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment van verlies met een levendigheid alsof het pas geleden gebeurde. Hij deelde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, met name op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar volgend op deze tragedie was bijzonder zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


“Je leert ermee leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit,” bekende Van den Heuvel. Hij benadrukte dat ondanks zo’n ingrijpend verlies, het mogelijk is om toch weer plezier in het leven te vinden.


De journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”


“Maar soms zijn er van die momenten, een liedje of een specifieke herinnering, en dan is de pijn weer even intens als in het begin.”


Dit openhartige interview toont een andere kant van Van den Heuvel, die doorgaans stoïcijns is, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij is geconfronteerd geweest.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven