Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Lerares laat haar leerlingen huur betalen voor bureau: ‘er zijn geen excuses’

Shelby Lattimore, een lerares uit Charlotte, Carolina, wordt een internetfenomeen vanwege haar innovatieve aanpak van financiële educatie voor haar leerlingen.


Met haar unieke methode van ‘huur betalen voor schoolbanken’ wil ze haar derdeklassers het belang van geldbeheer bijbrengen.


Volgens de jonge lerares moet de huur elke maand worden betaald, zonder excuses, zoals te zien is in een van haar vele video’s.


Shelby, die zelf uit een gezin komt dat afhankelijk was van subsidies, begrijpt de waarde van geld maar al te goed. Ze heeft daarom besloten deze levensles op een creatieve manier over te brengen op haar leerlingen.


Ze zegt: “Ik kom uit een gezin waar het niet ongewoon was om subsidies te ontvangen als middel om rond te komen, dus ik weet heel goed hoe belangrijk de waarde van geld is.”

Er is een systeem geïntroduceerd in de klas waarbij leerlingen betalen met nepgeld voor taken zoals het vegen van het bord of het assisteren van de leerkracht, waarmee ze een ‘salaris’ verdienen.

Dit geld wordt vervolgens gebruikt door de kinderen om huur te betalen voor hun bureau in de klas, met een vast bedrag van $5 aan het begin van elke maand.

Bovendien kunnen de leerlingen hun verdiende geld uitgeven aan kleine privileges, zoals eten in de klas of voor één dag de leraar zijn.

Shelby’s methode omvat ook een systeem van boetes voor negatief gedrag, waarmee ze het belang van verantwoordelijkheid en de financiële gevolgen van acties benadrukt.

Deze educatieve benadering heeft niet alleen de aandacht getrokken van de negen miljoen kijkers van haar video’s, maar heeft ook lof ontvangen van ouders en andere internetgebruikers.

Veel mensen vinden het idee geniaal en hopen dat meer leraren een vergelijkbare aanpak zullen gebruiken om kinderen voor te bereiden op de financiële realiteiten van de volwassen wereld.


De vraag rijst: op welke leeftijd moeten kinderen beginnen met het leren over geld? Shelby Lattimore heeft laten zien dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het introduceren van financiële concepten op een educatieve en leuke manier.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven