Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Meisje niest duizenden keren per dag: ‘Het is moeilijk om naar te kijken’

Voor velen van ons is een niesbui vast heel herkenbaar: kriebel in je neus, prikkelingen en daar is die vervelende nies. Meerdere keren niezen is helemaal vervelend.

De arme Katelyn Thornley merkt dat ze meedogenloos naar een zakdoekje reikt, omdat ze het niezen simpelweg niet kan tegenhouden.

Katelyn beschrijft de bizarre medische toestand als verrassend pijnlijk, omdat haar lichaam zich voortdurend schrap zet voor de volgende windvlaag die uit haar neusgaten vliegt, zelfs de hele nacht door.

Toen ze 12 jaar oud was, begon ze plotseling te niezen toen ze een klarinetles verliet op haar school in Texas, VS. Ze legde uit hoe ‘Het begon eigenlijk als kleine sprongetjes’.

Katelyn dacht aanvankelijk dat het een allergische reactie zou kunnen zijn of dat haar neus gewoon ergens door geïrriteerd was, en dacht dat dit snel zou stoppen. Maar dat gebeurde nooit.


Er wordt beweerd dat het vreemde probleem alleen maar erger wordt en dat ze tot 20 keer per minuut moet niezen – wat neerkomt op maar liefst 12.000 keer keer per dag.


Tegen ABC News zei ze: “Het waren maar een paar keer niezen hier en daar, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging, had ik die nacht dertig keer geniesd.”


In de daaropvolgende weken begonnen haar niesbuien wel vijftien minuten per keer te duren, wat betekende dat Katelyn nauwelijks een zin kon afmaken.


Uiteindelijk kon ze niet meer naar school gaan en moest ze stoppen met het spelen van klarinet voor de band vanwege de bizarre toestand.


Haar moeder Erika Hodges zei: ‘Ze kan niet echt naar school gaan of iets normaals doen. Ze kan niet goed eten, ze moet nippen. Ze kan niet drinken. Het heeft alles beïnvloed.”


niet voorstellen hoe ellendig het voor deze jonge dame moet zijn geweest.

Uiteindelijk werd de oorzaak van het probleem ontdekt. Het bleek dat Katelyn een zenuwaandoening had die bekend staat als PANDAS, wat staat voor Pediatrische Auto-immuun Neuropsychiatrische Aandoening geassocieerd met Streptokokken.

Met de juiste behandeling en therapie heeft Katelyn haar symptomen onder controle gekregen en kan ze eindelijk weer genieten van een nieuw leven zonder het constante ongemak van eindeloos niezen.

De familie raakte in paniek toen er iets met haar gebeurde.

Travis deelde: “Ze schreeuwde een paar keer van de pijn en het enige wat ik kan doen is haar stevig vasthouden en wachten tot ze gaat slapen.”

Het is moeilijk om naar te kijken. Alles waar je met haar over praat, irriteert hier – je ziet het piekeren en voortdurend niezen.”

Desondanks behielden Travis en Erika hoop dat iemand antwoorden zou geven over Katelyns toestand.

De tiener vond pas enige verlichting van het niezen wanneer ze in slaap viel – en ze moest Benadryl nemen en naar The Beatles luisteren om het niezen te onderdrukken.

“Soms zou ik willen dat ik mijn lichaam even kon verlaten, zodat ik mezelf kon zien slapen,” zei de jongere. “Omdat ik zelfs in mijn dromen nies.”

Ondanks dat er acht jaar zijn verstreken, is er geen officiële update over Katelyns niesgewoonte. Laten we hopen dat ze niet langer zakdoekjes in bulk hoeft te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven