Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Voor veel protestantse en katholieke gemeenschappen is kinderdoop een gebruikelijke traditie en daarom van groot belang.


Echter, recente video’s op het internet tonen schokkende incidenten waarbij priesters hun grenzen overschrijden.


In deze video is te zien hoe een priester een huilende baby hard slaat. Ondanks de duidelijke verstoring, lijken de ouders verstijfd en ondernemen ze geen actie.


Om de context te schetsen: de doop symboliseert in de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden, waarmee men wordt voorbereid om voor God te verschijnen.


Tijdens de doop wordt het kind niet volledig ondergedompeld in water; in plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, wat vaak gewoon kraanwater of gebotteld water is.


Het ritueel zelf voegt de speciale betekenis toe. De standaard woorden die door de priester worden gesproken vormen hierbij een belangrijk onderdeel.

Tijdens de doop worden de volgende woorden uitgesproken: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Baby’s die gedoopt worden, kunnen soms gaan huilen, wat normaal is voor hun leeftijd. Echter, in het betreffende filmpje gaat de reactie van de priester op het huilen van de baby ver over de grenzen van het acceptabele.

In plaats van het kindje te troosten, geeft de priester het een harde klap, gevolgd door een poging om het kindje te troosten.

De schokkende handeling lijkt aanvankelijk niet tot de aanwezigen door te dringen, en de ouders reageren met stomme verbazing, zonder in te grijpen, zelfs nadat hun kind duidelijk harder begint te huilen na de klap.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door STRAATDUIVEL
™
🇳🇱|
🇧🇪|
🇹🇷|
🇲🇦 (@straatduivel)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven