Sluiting Artis in zicht: Levend museum en dierengevangenis moet dicht

Sluiting Artis in zicht: Levend museum en dierengevangenis moet dicht

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Amsterdam pleit voor een ingrijpende transformatie van Artis, de oudste dierentuin van Nederland.

Volgens de PvdD zou de dierentuin moeten wijken voor een stads park zonder gevangen dieren.

Fractievoorzitter Anke Bakker van de PvdD in Amsterdam noemt Artis een ‘dierengevangenis’ en een ‘levend museum’, en bekritiseert de beperkte ruimte en eentonige leefomstandigheden voor de dieren, vooral voor soorten zoals gorilla’s die in het wild uitgestrekte gebieden bewonen.

Bakker benadrukt de missie van de PvdD om de dierentuin te sluiten en stelt in plaats daarvan voor om een cultureel stadspark te ontwikkelen waar mensen kunnen genieten van natuurlijke schoonheid en vrije dieren zoals vlinders, vogels en egels.

Ze argumenteert dat de stad meer baat zou hebben bij groene ruimtes dan bij een instelling die dieren in gevangenschap houdt.

Houdt de discussie over dieren in kooien.

Over bredere ethische vragen betreffende de verhouding tussen mensen en dieren en de rol van dierentuinen in de hedendaagse samenleving wordt gesproken.

Bakker pleit voor een heroverweging van dierentuinen, die zij ziet als verouderde concepten die niet passen bij de moderne waarden van dierenwelzijn en conservatie.

De PvdD staat bekend om haar soms controversiële standpunten, zoals een recent voorstel voor een visverbod in Amsterdam dat geen steun vond bij D66.

Bakker bekritiseert D66 en beschuldigt de partij ervan zich te beperkt te focussen. Ze roept op tot bredere steun voor de visie van de PvdD op dierenrechten en stedelijke vergroening.

Deze oproep om Artis van een stadspark te veranderen weerspiegelt een groeiende beweging.

De PvdD zet zich in voor een harmonieuzere co-existentie tussen mens en natuur in stedelijke omgevingen, waarbij groene ruimtes en dierenwelzijn centraal staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven