Transvrouw wil miss verkiezing winnen en anderen vooral inspireren!

Transvrouw wil miss verkiezing winnen en anderen vooral inspireren!

Net zoals in Nederland, gaat de 25-jarige Lennie Blockmans uit Antwerpen nu ook proberen een missverkiezing te winnen.

Lennie zal deelnemen aan de missverkiezing van 2024 en streeft ernaar uiteindelijk Miss België te worden.

In een interview met Het Laatste Nieuws vertelde de 25-jarige over zichzelf: “Op jonge leeftijd droomde ik van kroontjes en jurken, maar voor een klein jongetje was die wereld veraf.

Onbereikbaar, zelfs. Met mijn deelname wil ik anderen inspireren. Ik wil de verandering zijn die ik zelf wil zien.”

”Op school kreeg ik enkel te horen hoe mannen en vrouwen kinderen moeten maken. Daar had ik niets aan. Dan moet ik het zelf maar veranderen, vind ik.”

De transitie is alles behalve makkelijk, en Blockmans merkt op:Lennie beschouwt haar transitie als ‘de zwaarste hindernis in haar leven’.


“Het was zowel bevrijdend als beangstigend. Mijn gedachten bleven maar draaien. Je gezonde lichaam laten veranderen, is dat echt nodig?”


“Maar toen besefte ik al snel: Onzin! Het is absoluut noodzakelijk. Na elke operatie voelde ik me extatisch. Dat was de beste bevestiging die ik kon krijgen.”


“Als kind was ik heel expressief. Ik was flamboyant en verfijnd, zonder daar ooit vragen over te stellen.”


“Op die leeftijd dacht ik niet na over genderrollen en -patronen. Maar al snel merkte ik dat ik op jongens viel. Ik kwam toen tot een duidelijk besluit: ik was homoseksueel. Maar dat voelde niet helemaal juist. Het was niet genoeg.”


Op 17-jarige leeftijd zag Lennie een interview met Caitlyn Jenner waarin ze

Op een dag realiseerde Lennie zich dat ze in de verkeerde kast was en dat ze eruit moest komen. Na een paar maanden van nadenken, nam ze eindelijk de beslissing.

Nadat ze deze beslissing had genomen, werd haar vriendenkring steeds kleiner. Haar moeder was altijd haar steun en toeverlaat, maar ze is drie jaar geleden overleden.

”Nu weet ik wie ik ben, maar ik realiseer me dat ik voor sommige mensen nooit volledig geaccepteerd zal worden. Zelfs bij het daten: veel mannen zien mij helemaal niet als vrouw.”

Ze zou kunnen praten over de aankomende verkiezing waaraan ze zal deelnemen, maar Lennie concentreert zich vooral op haar transitie en de manier waarop velen haar behandelen.

”Als transgender persoon ben je een makkelijk doelwit. Elke dag krijg ik wel een hatelijk woord of een afkeurende blik. Als ik dat niet meer wil, kan ik maar beter binnen blijven.”

Het Laatste Nieuws vraagt Lennie waarom ze zoveel spotlight wil hebben en Lennie antwoordt dat dit haar manier is om een verschil te maken.

Ze zou niet gewoon in de anonimiteit kunnen blijven als transvrouw, waarom zou ze dat willen.

“Dat staat bekend als de stealth methode, maar dat is niet mijn stijl. Ik vind het belangrijk om vrij snel openheid van zaken te geven. Transgender zijn is niet wie ik ben, het definieert me niet volledig.”

“Maar het is wel een deel van wie ik ben. Ik heb een verleden als jongen, punt. Dat heeft impact, en dat begrijp ik wel, maar het sluit tegelijkertijd veel mogelijkheden uit. Nou ja, dan is dat maar zo, maar niemand zou zich bedrogen moeten voelen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven