Maak jij veel gebruik van het openbaar vervoer? Maak je borst maar nat!😲😱(3 minuten lezen)

Maak jij veel gebruik van het openbaar vervoer? Maak je borst maar nat!😲😱(3 minuten lezen)

5 december 2022 Uit Door Vrouwen Dingetjes

Veel mensen in ins landje maken zich ernstig zorgen om de toekomst daar we te maken hebben met de ene na de andere klap.

Het voltanken van de auto en het afrekenen van de boodschappen bij de kassa in de supermarkt, doen pijn on onze knip.

Nu hebben we ook nog eens te maken met forse stijgingen van het gas en elektra en voor velen gaat dit dan ook een rampscenario worden.

Ook moeten we meer gaan betalen voor de zorgverzekering en nu is ook bekend geworden dat het openbaar vervoer stukken duurder gaat worden.

Vanaf volgend jaar gaan de prijzen van tickets voor de bus, metro en tram, namelijk fors omhoog. Er is sprake van een stijging van maar liefst 7 procent. NS-kaartjes moeten ruim 3 procent meer gaan kosten.

Als voornaamste reden van de prijsstijging worden loonkosten en, zij het in mindere mate, de hogere prijzen voor diesel-, gas- en elektriciteitsprijzen aangedragen.

De verwachte loonstijging is 3,8 procent: diesel, gas en elektriciteit worden 33, 79 en 65 procent duurder, zo is de verwachting.

De tariefsverhoging is bij de Nederlandse Spoorwegen nog te overzien. Onlangs bereikten de spoorwegen een akkoord met de vakbonden over een nieuwe, dure cao,

maar heeft het geluk dat het voor elektriciteit in 2014 een langlopend contract afsloot met Eneco dat pas in 2024 aan vernieuwing toe is.