Wijn geknoeid? De beste trucs om vlekken uit je stoffen bankstel te verwijderen!

Wijn geknoeid? De beste trucs om vlekken uit je stoffen bankstel te verwijderen!

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet heb je een vlek op je stoffen bankstel. Het gebeurt iedereen wel eens en soms kun je knoeien of morsen niet voorkomen. Je kent het wel, kinderen die knoeien of een hond die met zijn vieze pootjes heerlijk op de bank ploft. Constateer je dat er vlekken op je bank zitten, dan is het raadzaam om deze vlekken zo snel mogelijk aan te pakken. Gelukkig zijn er tal van goede oplossingen om de strijd aan te gaan tegen vlekken op je stoffen bank.

Verwijderen van rode wijn uit je stoffen bank

Na het morsen van rode wijn op je stoffen bank, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk de roede wijn gaat verwijderen. Mors je rode wijn op je bankstel, strooi er dan zo snel mogelijk zout overheen. Het is belangrijk dat je het zout een aantal minuten laat intrekken en met rust laat. Zet vervolgens de kraan aan en maak een doekje nat met warmlauw water. Doe op het doekje wat azijn en afwasmiddel en verwijder vervolgens de rode wijnvlek.

Hoe krijg je kaarsvet uit je stoffen bank?

In principe komt het niet heel vaak voor maar er zijn mensen die het presteren om toch kaarsvet te morsen op hun bankstel. Het morsen van kaarsvet is allesbehalve fijn maar met deze truc lukt het je om de vlek te verwijderen. Als eerst is het belangrijk om zo snel mogelijk een aantal velletjes keukenpapier over het kaarsvet op de bank te plaatsen. Daarna is het alleen een kwestie om de strijkijzer aan te zetten en met het warme ijzer over de velletje keukenpapier heen te strijken. Door de warmte laat het kaasvet makkelijk los!

Hoe krijg je haren van je stoffen bank?

Vooral mensen met huisdieren herkennen dit probleem, ‘overal haren op je bank’. Haren van huisdieren zijn hardnekkig en overal haren op je bankstel is niet iets waar een mens vrolijk van wordt. Gelukkig kun je deze haren heel simpel en snel verwijderen met een kledingborstel of een huisdierenborstel van rubber.

Verwijderen van inktvlekken uit je stoffen bankstel.

De schrik zit er bij de meeste mensen goed in wanneer zij een inktvlek constateren op hun stoffen bankstel. Toch is het belangrijk om niet direct in de stress te schieten want het verwijderen van een inktvlek is echt niet zo moeilijk als men vaak denkt. Een simpele methode is om melk in te zetten om de vlek te verwijderen maar ook bij de drogist zijn er tal van vlekkenmiddelen te verkrijgen voor het verwijderen van vlekken.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven