Met deze handige tips kun je zien wie jou belt met een onbekend nummer!

ano 1jpg

Word je in het digitale tijdperk vaak gebeld door een onbekend nummer?

Het is dan natuurlijk interessant om te weten wie er mogelijk aan de andere kant van de lijn is, vooral als het nummer herhaaldelijk belt zonder een voicemail achter te laten.

Voordat je overweegt om terug te bellen, kan het handig zijn om de beller te identificeren om mogelijke problemen te voorkomen, of het nu gaat om een fraudeur, een opdringerige verkoper, of misschien om een bekende wiens nummer je nog niet hebt opgeslagen.

Een slimme tip is om het onbekende nummer op te slaan onder een zelfgekozen naam in je telefoon.

Vervolgens kun je deze naam opzoeken in WhatsApp, waar de identiteit van de beller soms onthuld kan worden door een profielfoto. Ook kan Facebook een handige tool zijn.


Voer het telefoonnummer in de zoekbalk in, zonder de landcode, en kijk of er een profiel wordt weergegeven. Houd er rekening mee dat niet iedereen deze zoekfunctie heeft ingeschakeld, dus het werkt niet altijd.


Als de bovenstaande methoden niet helpen, probeer dan het nummer op te zoeken via Google. Bedrijfsnummers zijn meestal gemakkelijk online te vinden.


Er zijn ook moderne telefoongidsenwebsites of websites die specifiek waarschuwen voor verdachte nummers en mogelijke oplichters.


Als geen van bovenstaande methoden de identiteit van de beller kan onthullen, kunt u overwegen om anoniem terug te bellen om te zien wie er opneemt.

Als er geen respons is of als de omstandigheden ongewoon lijken, is het verstandig om meteen het nummer te blokkeren om problemen in de toekomst te voorkomen.

Met behulp van deze methoden is het mogelijk om met meer zekerheid te reageren op onbekende oproepen en jezelf te beschermen tegen mogelijke ongewenste of schadelijke interacties.

Ga ik zeker proberen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven