Tiffany Leigh uit Toronto gaf haar dochtertje op anderhalfjarige leeftijd krekels als maaltijd.
Tiffany ontdekte insecten als voedsel tijdens een reis naar Azië, waar ze naast krekels ook gefrituurde tarantula’s en geroosterde schorpioenen at.
Toen haar dochter vast voedsel kon eten, begon Tiffany ook haar dochter insecten te voeren vanwege verschillende redenen.
“Ze hebben een uitstekende eiwitverhouding en kunnen worden gebruikt om veel duurder voedsel te vervangen”
”zoals rundvlees, kip en varkensvlees. Ik bespaar nu bijna $100 op mijn wekelijkse boodschappen”, vertelde Tiffany.
Krekels zijn rijk aan eiwitten: twee eetlepels krekelpoeder voorzien in 100% van de dagelijkse eiwitbehoefte van een kind.
“Het begon met het geven van krekelhapjes aan mijn dochter, besteld bij Entomo Farms, een detailhandelaar in voedingsmiddelen die producten met krekelrecepten aanbiedt.”
Om ervoor te zorgen dat haar dochter alle voedingsstoffen binnenkrijgt, geeft de moeder het in poedervorm, aangezien haar dochter moeite heeft met het uiterlijk van de insecten.
“Ik had geen problemen met die alternatieve voedingsmiddelen op basis van krekelmeel, maar toen ik het insect ‘natuurlijk’ aan mijn baby probeerde te geven, nam ze slechts één hap en gooide toen de rest op de grond,” bekende de moeder.
Tiffany kwam met oplossingen en begon de hele krekels te mengen in beslag voor bijvoorbeeld pannenkoeken, zodat haar dochter toch de belangrijke eiwitten binnenkreeg.
Van zodra haar dochter ouder is, is ze van plan om ook andere insecten te introduceren, zoals sprinkhanen, wormen en mieren.
1. Zodra haar kindje iets ouder is gaat ze insecten ook aan haar geven!
2. Deze moeder heeft meerdere redenen om dit te doen.
3. Hierdoor weet ze te besparen op duurder voedsel.
4. Dit roept wel vragen op…
5. Door op deze manier te handelen houdt ze veel geld over!