Ophef over diskwalificatie van Joost Klein: Nederland kon niet protesteren!

joosjpg

Na de diskwalificatie van Joost Klein (26) tijdens het Eurovisiesongfestival van afgelopen weekend is er veel opschudding ontstaan.

De NPO heeft namens AVROTROS bezwaar aangetekend tegen de beslissing, echter de European Broadcasting Union (EBU) blijft bij hun standpunt.

Uit recente informatie is gebleken dat een diskwalificatie volgens het reglement van de EBU bindend is en niet kan worden teruggedraaid.

Hoewel niet openbaar, heeft RTL Boulevard enkele details van het reglement verkregen. AVROTROS heeft laten weten bezwaar te hebben tegen deze regel.

Volgens de regels is een diskwalificatie onherroepelijk zodra het besluit is genomen. Het is wel mogelijk voor landen om hierover te communiceren, hoewel het besluit niet kan worden teruggedraaid.


Volgens het reglement is het niet toegestaan om beroep aan te tekenen na diskwalificatie, waarover AVROTROS geprotesteerd heeft.


Er werd gemeld dat Martin Österdahl, de baas van het songfestival, de autoriteit heeft om zelfstandig een besluit te nemen over diskwalificatie van een deelnemend land.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Er is onzekerheid of dit al gebeurd is in het geval van Joost Klein, maar het behoort tot de mogelijkheden.

Joost Klein gaat NL vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival met deze herrie!

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet hebben naast Österdahl nog vijftien vertegenwoordigers van diverse omroepen de beslissing overdiskwalificatie van Joost Klein mede genomen.


Dit is de reden waarom bezwaar maken niet mogelijk was!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven