Passagiers leggen bizarre beelden vast: Motorkap schiet los tijdens opstijgen!

vleugeljpg

Reizen naar exotische bestemmingen is een veelvoorkomende droom, maar vliegangst kan een struikelblok zijn voor velen.

Voor sommige mensen is vliegen te beangstigend en geven ze de voorkeur aan reizen met de auto om deze angst te vermijden.

De statistieken wijzen uit dat vliegtuigongelukken minder vaak voorkomen dan auto-ongelukken, maar de gevolgen zijn doorgaans ernstiger.

“Op een recente vlucht van Southwest Airlines hadden passagiers echter een angstaanjagende ervaring,” vertellen bronnen.

Tijdens de start van de vlucht op zondag begon de motorkap van de Boeing los te raken, wat voor paniek zorgde onder de aanwezige passagiers.

Zodra de bemanning de onrust opmerkte onder de passagiers, brachten ze onmiddellijk de piloten op de hoogte van de situatie.

Na het begrijpen van de ernst van de situatie, kozen de piloten ervoor om een noodlanding te maken in Denver.

Er deden zich gelukkig geen verwondingen voor, maar de schrik zat er goed in bij de passagiers! Om ervoor te zorgen dat ze veilig op hun eindbestemming in Houston zouden aankomen, regelde Southwest Airlines snel een vervangend vliegtuig.

Later bracht de luchtvaartmaatschappij een verklaring uit waarin ze hun oprechte excuses aanboden voor de vertraging en benadrukten dat de veiligheid van klanten en medewerkers de hoogste prioriteit heeft.

Echter, excuses zijn niet afdoende. De Federal Aviation Administration (FAA) is een onderzoek gestart naar het incident om te begrijpen hoe de veiligheid van passagiers in gevaar kon komen.

Dit incident werpt ook een schaduw op recente problemen bij Boeing-vliegtuigen.

Boeing moest eerder al $160 miljoen betalen aan Alaska Airlines vanwege een losgekomen deurpaneel tijdens een vlucht.

Als reactie op de ernst van de situatie heeft de CEO van Boeing aangekondigd dat hij per direct zal aftreden, in een poging het vertrouwen in het bedrijf te herstellen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven