Nieuw onderzoek: Experts leggen uit waarom slapen op je rechterzij niet goed is!

rz 1jpg

Een recent onderzoek heeft aangetoond dat de slaaphouding van zijslapers aanzienlijke gevolgen heeft voor hun gezondheid.

Slapen op je rechterzij kan zowel op korte als op lange termijn aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Daarom wordt ten zeerste aangeraden om op je linkerzij te slapen. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van deze slaaphouding:

Als je op je linkerzij slaapt, stimuleert dit de bloedcirculatie in je lichaam omdat de aorta vanaf het hart naar links buigt om naar de buik te gaan.

In tegenstelling tot het slapen op je rechterzij, waarbij het bloed omhoog moet worden gepompt, kost het in deze houding minder inspanning om naar beneden te stromen.

Indien je kort voor het slapengaan hebt gegeten, is het gunstig om op je linkerzij te liggen. Dit bevordert de spijsvertering omdat de maag in een natuurlijke positie ligt.

Het stimuleert de afscheiding van enzymen uit de alvleesklier, wat resulteert in een betere vertering van voedsel en het voorkomen van maagkrampen.

De positie van de maag heeft niet alleen invloed op de spijsvertering, maar kan ook de symptomen van brandend maagzuur verminderen. In deze positie kan de maag de zuurterugvloeiing effectiever reguleren.

Doordat de milt zich aan de linkerkant van het lichaam bevindt, wordt het bloed beter gefilterd en werkt het lymfesysteem optimaal wanneer je op je linkerzij ligt. Vloeistoffen worden gemakkelijker naar de milt geleid.

Met al deze voordelen is het zeker de moeite waard om op je linkerzij te gaan liggen! Zorg er wel voor dat als zijslaper gebruikmaakt van een neksteunkussen, omdat een hoofdkussen zonder neksteun nekpijn kan veroorzaken.

Ben je gewend om op je rechterzij te liggen? Dan kan het moeilijk zijn om dit te veranderen. Probeer eens op je linkerzij te slapen met een kussen in je rug om te voorkomen dat je tijdens het slapen terugdraait naar rechts.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven