Dit pretpark laat geen bezoekers binnen met sportkleding van sportclubs, maar wel met EK-shirts.

parkeer 1jpg

Deze zomer heet pretpark Walibi Holland bezoekers van harte welkom, zelfs als ze gekleed zijn in EK-shirts.


Mensen met kleding van rivaliserende sportclubs kunnen normaal gesproken geweigerd worden bij de ingang van het pretpark.


Maar vanwege het Europees kampioenschap voetbal maakt Walibi een uitzondering voor shirts van Oranje.


Het normale reglement dat het dragen van sportclubkleding verbiedt, geldt niet voor fans die het Nederlands elftal of andere Europese teams willen aanmoedigen. Dit werd bevestigd door een woordvoerder van het park in een gesprek met Looopings.


De regel tegen sportkleding is ingesteld om conflicten tussen agressieve voetbalfans te vermijden en is nu permanent onderdeel van de huisregels.


In de praktijk zullen medewerkers met name ingrijpen bij voetbalshirts van clubs waarvan bekend is dat er risico’s aan verbonden zijn.

Individuen die interesse hebben in alternatieve sporten zoals hockey, volleybal of jeu-de-boules zullen over het algemeen geen moeilijkheden ondervinden wanneer zij het park betreden in clubkleding.

Zelfs outfits van Formule 1-teams zorgen niet voor problemen. Deze strikte voorschriften zijn opgesteld om discussies te vermijden.

Tijdens het EK kunnen bezoekers van Walibi de wedstrijden die gedurende openingstijden worden gespeeld volgen in het American Café, de sportbar in het gedeelte Main Street van het park.

De Europese kampioenschappen lopen nog tot en met zondag 14 juli, met Nederland in actie op vrijdag 21 en dinsdag 25 juni.

1. Personen met een Oranje t-shirt zijn van harte welkom in het park.
2. Het dragen van voetbalclubkleding in het park is niet toegestaan.
3. Bezoekers in EK-shirts zijn welkom in het park!
4. Het beleid omtrent sportkleding in het park is strikt!
5. Dit zijn belangrijke aandachtspunten tijdens een bezoek:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven