Ongelooflijk: Zo duur is een drankje op het terras deze zomer!

terras 1jpg

“Het leven wordt steeds duurder.” Deze bekende uitspraak is de laatste twee jaar vaak gehoord en niet verbazingwekkend, gezien de verdubbeling van sommige prijzen in de supermarkt.

Maar wat zijn de kosten voor een biertje op het terras deze zomer? De prijzen worden steeds hoger. Een biertje kopen in de supermarkt is beduidend goedkoper dan op een terras.

De ervaring op een terras is echter anders, waar men vaak geniet van de sfeer en mensen observeert. Voor een simpel pilsje op een terras betaal je deze zomer gemiddeld €3,65.

Dit tarief is gebaseerd op een standaard bierglas in Nederland. In stadscentra kan de prijs oplopen tot zo’n 4 euro per glas. Een kopje koffie kost gemiddeld €3,30 en een glas huiswijn €4,96.

Voor een frisdrank betaal je gemiddeld €3,16, maar ook hier kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen, afhankelijk van de locatie.

Als je besluit een mixdrankje te bestellen op een terras in het centrum, kost dat gemiddeld €9,60, wat aanzienlijk duur is.

1. Even gezellig met het gezin op het terras zitten kost je een fortuin!
2. Dit zijn de gemiddelde prijzen voor een drankje:
3. Voor heel veel mensen zal dit niet meer te doen zijn!
4. Niet normaal meer zulke prijzen voor een koffie of biertje!
5. Dat wordt schrikken tijdens het afrekenen op het terras!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven