Prinses Amalia ontvangt een bepaald bedrag in 2025.

amaliajpg

Als gevolg van haar eerdere beslissing, heeft Prinses Amalia ervoor gekozen om haar jaarlijkse onkostenvergoeding van 1,51 miljoen euro niet te accepteren. Echter, nu lijkt ze van gedachten veranderd te zijn en wil ze vanaf 2025 dit bedrag toch ontvangen.


Na het ontvangen van kritiek, schreef ze op haar 18e verjaardag een brief aan premier Mark Rutte waarin ze haar ongemak uitte over het ontvangen van het bedrag zonder daar een significante tegenprestatie voor te leveren, vooral gezien de moeilijke omstandigheden van veel andere studenten.


Mogelijkerwijs hebben haar verblijf in Spanje en de omgang met welgestelde vrienden invloed gehad op haar beslissing.


Het lijkt erop dat Kroonprinses Amalia nu van plan is dit bedrag te gebruiken om haar financiële onafhankelijkheid te onderstrepen.


Dit bedrag wordt volledig gefinancierd door belastinggeld en dekt geen beveiligingskosten, aangezien hiervoor een apart budget beschikbaar is.

Haar ouders hebben de kosten van haar studie en accommodatie gedekt en de vergoeding lijkt bedoeld te zijn voor zaken zoals kantoorruimte of een werkruimte.

De keuze van de toekomstige koningin wordt niet breed gesteund door het publiek, dat op sociale media zijn verontwaardiging uit over het ontvangen van miljoenen euro’s door een kleine elite, terwijl anderen in armoede leven.

Sommigen zijn van mening dat het geld beter besteed kan worden aan liefdadigheidsorganisaties die zich inzetten voor minderbedeelden.

In een uitzending van Vandaag Inside uitte Johan Derksen zijn ongenoegen over de keuze die Amalia heeft gemaakt.

Er wordt benadrukt dat Amalia in het verleden heeft afgezien van de vergoeding, maar nu lijkt ze terug te komen op haar besluit om een andere levensstijl te kunnen financieren.

Vermoedelijk zal ze de vergoeding voor dit doel bestemmen:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven