Prinses Amalia heeft veel regels om te trouwen met iemand

amaliajpg

Op 20-jarige leeftijd verkent Prinses Amalia, net als veel leeftijdsgenoten in koninklijke kringen, de wereld van daten.


De positie van Amalia brengt echter extra uitdagingen met zich mee. Maar wat wordt er verwacht van iemand die serieus wil daten met een troonopvolger?


Als Amalia haar rechten op de troon wil behouden, kan ze niet zomaar met iemand trouwen. Er gelden strikte regels voor potentiële partners.


Speculaties over het liefdesleven van Amalia blijven voorlopig speculaties. De Duitse jongen en de Bulgaarse kunstenaar zijn momenteel haar vrienden, maar wat als er meer uit voortkomt?


Amalia kan niet zomaar trouwen met een andere troonopvolger zonder het opgeven van troonrechten door een van beiden, waardoor de lijn van opvolging in een van de koninkrijken zou veranderen.


Door een regel uit 1830 van de Belgische wetgeving is het Amalia niet toegestaan om met een Belgische prins te trouwen, dit om machtsgrepen te voorkomen.


Onderzoek wordt gedaan naar potentiële partners voordat een relatie serieus wordt; van druggebruik tot financiële geschiedenis wordt bekeken.


Hoewel liefde een rol speelt, is ook de achtergrond van een partner van belang; Royals geven vaak de voorkeur aan iemand uit vergelijkbare kringen.


Geduld blijkt belangrijk in koninklijke relaties, zoals die van prins William en Catherine, wat essentieel is voor zekerheid in de keuze van beide partijen.


Om zeker te zijn van gezonde nakomelingen, ondergaat een potentiële partner ook een medische keuring, inclusief vruchtbaarheidstests.


De goedkeuring van de Tweede Kamer is vereist voor elke koninklijke partner, waarbij vooral het gedrag en de achtergrond worden beoordeeld.


Er is een sentiment gedeeld door Prinses Amalia en haar vader, waarbij ze aangeven dat liefde zwaarder weegt dan de troon.


Premier Mark Rutte heeft aangegeven dat het aannemelijk is dat Amalia haar rechten op de troon behoudt, zelfs als ze besluit met een vrouw te trouwen. Dit kan echter juridische kwesties opleveren.


1. Eventuele toekomstige partner haakt wel af na het zien van deze waslijst.
2. Jeetje dat gaat wel heel erg ver!
3. Bij het lezen van deze regels en voorwaarden krijg je de kriebels
4. Dit wordt er allemaal onderzocht als ze een partner krijgt!
5. Eventuele partner raakt zijn privacy direct kwijt!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven