Rapper Boef is boos op Nederland: ‘Als ik een witte artiest was geweest’

WhatsApp Image 2024 05 28 at 153625jpg

Boef, een van de bekendste rappers van Nederland, staat ook bekend als een controversiële artiest.

Van treitervlogger tot een van de meest gestreamde rapartiesten van Nederland, Boef heeft een opmerkelijke transformatie doorgemaakt.

Ondanks zijn indrukwekkende prestaties lijken niet alle grote media zijn succes te willen erkennen, vanwege zijn controversiële tv-optredens en reputatie.

Boef beweert de eerste Nederlandse artiest te zijn die 100 gouden of platina platen heeft behaald, maar dit wordt volgens hem niet voldoende belicht:

“Ik ben de eerste Nederlandse artiest slash rapper die ooit honderd gouden of platina platen heeft gehaald, wat een hele hele hele zieke mijlpaal is…”

Uit zijn frustratie over het gebrek aan media-aandacht, zegt Boef: “En dan is de Nederlandse media helemaal stil erover. Het interesseert ze geen ene roer. Tuurlijk schrijven ze niet op dat ik succesvol ben.”

“Als ik een blanke Nederlandse artiest was geweest, had de hele media vol gestaan en had elke talkshow het over mij gehad.”

“Maar als het over Boef gaat: ssst. Maar als Boef door rood licht loopt… Boef, loopt door rood licht en maakt het heel gevaarlijk… Aaagh.”

Er is eerder kritiek van Boef geweest op de Nederlandse media. Vorige maand zou een vechtpartij hebben plaatsgevonden na een van zijn optredens, wat uitgebreid werd besproken in de pers.

Volgens Boef werd dit onterecht in verband gebracht met zijn naam: “De media moet het natuurlijk weer framen met mijn naam in de titel en het doen lijken alsof het levensgevaarlijk was.”

1. De rapper is niet blij en dat maakt hij dan ook even duidelijk.
2. Boef is niet te spreken over de Nederlandse media.
3. Misschien heeft hij wel een puntje.
4. Tja, je kan niet alles hebben in het leven…
5. Moeten we nu allemaal medelijden hebben?

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven