Jonge vrouw stopt na eerste werkdag: ‘mocht geen pauze nemen’

ontslagjpg

Een jonge vrouw heeft een opvallende keuze gemaakt in de competitieve arbeidsmarkt, waar stabiele banen moeilijk te vinden zijn: ze nam ontslag na slechts één dag werken.

Automatische concepten

De ervaring van deze vrouw, gedeeld door gebruiker @croissantwoman, toont de obstakels die veel jongeren tegenkomen tijdens hun zoektocht naar werk.

De jonge vrouw, die in een video haar belevenissen deelde, werd verrast door de realiteit van haar nieuwe baan als verkoopassistente.

In eerste instantie leek ze enorm enthousiast over haar nieuwe baan, waarvoor ze naar eigen zeggen goed was opgeleid.

“Een zeer vriendelijke vrouw nam me onder haar vleugels, ze heeft me veel geleerd, van hoe je een kassa bedient tot hoe je de winkel opent en sluit, en het alarm uitschakelt,” vertelde ze in de video.

Ze kwam al snel tot de ontdekking dat de baan meer verantwoordelijkheden met zich meebracht dan ze had verwacht. Ondanks het feit dat het salaris niet hoog was, was ze toch bereid om de positie te aanvaarden.

“Ook al was het inkomen minimaal, toch beschouwde ik het als een baan,” verklaarde ze. Haar toewijding was duidelijk onbetwistbaar.

Automatische concepten

Naast haar gebruikelijke taken kreeg ze ook de opdracht om extra verantwoordelijkheden op zich te nemen, zoals financiële administratie, bestellingen regelen, producten versturen en over het algemeen zorgen voor de winkel.

Wat haar echter het meest tegenviel, was het ontbreken van pauzes gedurende haar werkdag. “Er waren geen pauzes,”

Na een lange werkdag zonder pauze te hebben gehad, vertelde ze: ”ik had, net als al mijn collega’s, 8 uur achter elkaar moeten werken zonder recht te hebben om even te stoppen!”

Vanwege de lage beloning en hoge eisen heeft ze besloten om na slechts één dag ontslag te nemen.

1. Ze verdiende niet veel maar nam de baan toch aan….
2. Deze jonge dame heeft groot gelijk!
3. Jongere mensen worden soms gewoon uitgebuit.
4. Goed dat ze dit gedaan heeft, het is namelijk een recht!
5. Chapeau! Gelijk heeft ze, goed gedaan!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven