Bewaar je eieren niet in het deurvak van de koelkast: Veel mensen doen het verkeerd!

eie 1jpg

Ben je altijd van mening geweest dat het standaard eierenvakje in de deur van je koelkast de beste plek is om eieren te bewaren?

Velen van ons zijn geneigd om deze aanname te maken. Toch is gebleken dat deze plaats niet optimaal is voor het behoud van de kwaliteit van je eieren.

Door herhaaldelijk de koelkastdeur te openen en te sluiten, ontstaan er schommelingen in temperatuur die van invloed kunnen zijn op de versheid van je eieren.

Vlatka Lake, expert bij Space Station, heeft bevestigd dat de voortdurende schommelingen in temperatuur de houdbaarheid van eieren drastisch kunnen verminderen. Maar geen paniek, er is een eenvoudige oplossing voor dit probleem.

Het advies is om eieren in hun originele verpakking te laten en ze te bewaren op een plek achterin de koelkast waar de temperatuur het meest stabiel blijft.

In plaats van je eieren direct in de koelkast te leggen na het winkelen, is er een methode die voordelen biedt: minder blootstelling aan temperatuurvariaties wat leidt tot een langere houdbaarheid en minder kans op bacteriegroei.

Ook al is het niet direct zichtbaar hoeveel eieren je nog hebt, het nadeel van deze methode weegt niet op tegen de voordelen van een stabielere bewaartemperatuur.

Vergeet dus niet om de volgende keer dat je je eieren na het winkelen opbergt, te denken aan deze tips.

Een kleine wijziging in hoe je je eieren bewaart, kan een groot verschil maken voor de kwaliteit van je ontbijt. Implementeer deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je eieren zo vers mogelijk blijven.


1. Door iets simpels fout te doen, heb ik blijkbaar mijn hele leven verkeerd gehandeld.
2. Het blijkt dat iedereen er automatisch vanuit gaat dat het op die specifieke plaats hoort.
3. Nu is het hoog tijd voor mij om dit niet langer als vanzelfsprekend te beschouwen.
4. Ik moet bekennen dat deze informatie compleet nieuw voor me is.
5. Het is eigenlijk vreemd dat dit eenvoudige feit nooit eerder in me is opgekomen!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven