Wees gewaarschuwd als je een briefje van 50 onder je ruitwissers ziet zitten!

rwwjpg

De methoden van oplichters worden steeds inventiever, nu Whatsapp-oplichting bekender wordt moeten ze nieuwe tactieken bedenken.

Er wordt nu gewaarschuwd voor een opkomende oplichtingstechniek waarbij een briefje van 50 euro onder de ruitenwisser wordt geplaatst.

Hoewel velen denken dat het vinden van 50 euro onder hun ruitenwisser geluk brengt, is het eigenlijk een valstrik.

Het is zeer gevaarlijk om uit je auto te stappen om dit geldbriefje te pakken, waarschuwt de politie.

Criminelen plaatsen opzettelijk het geldbriefje onder de ruitenwisser in de hoop dat je uitstapt.

Als je het briefje pakt, kunnen ze je overmeesteren en zelfs de auto stelen terwijl de sleutels nog in het contact zitten.

Deze oplichtingstruc begon in Frankrijk maar verspreidt zich nu naar andere landen, waarbij vooral jongere en oudere bestuurders het slachtoffer worden van professionele criminele bendes.

Deze criminelen zijn moeilijk te traceren door de politie omdat ze goed voorbereid zijn en snel kunnen vluchten bij gevaar.

Autodiefstallen nemen toe, dus bestuurders moeten extra voorzichtig zijn en niet verleid worden door 50 euro onder hun ruitenwissers.

Als je dit jaar naar Frankrijk op vakantie gaat, wees dan extra alert om niet slachtoffer te worden van deze nieuwe oplichtingstruc.

Een briefje van 50 euro lijkt niet veel meer waard als je je auto ziet verdwijnen.

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven