S10 praat openhartig over meedoen aan het Songfestival: ‘Een plek waar veel gebeurt’

WhatsApp Image 2024 05 15 at 080345jpeg

Zowel onbekende als bekende Nederlanders hebben aandachtig het Songfestival gevolgd, een editie die in ons geheugen gegrift zal blijven.


Zangeres S10 onthult net zoals Joost Klein dat zij het zwaar gehad heeft tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2022.


Stien werd voor de camera gevraagd of ze het Songfestival gevolgd had en wat haar mening was over de diskwalificatie van Joost Klein.


‘Ik vond het heel vreemd’ deelde de zangeres haar gevoelens voor de camera, waarbij ze benadrukte dat het lastig voor haar is om erover te spreken gezien haar gebrek aan informatie.


Onder Stien is de druk intens voor de deelnemers die betrokken zijn bij het liedjesfestival, iets wat ze persoonlijk heeft meegemaakt tijdens haar deelname.


‘Ik ben zelf ook een beetje tegen de lamp gelopen toen ik terugkwam’ merkte Stien op. Volgens haar wordt er veel van je geëist, gelukkig had zij positieve ondersteuning om haar heen.


Het is volgens Stien zeer cruciaal en noodzakelijk dat deelnemers een sterk supportnetwerk hebben.


Ze benadrukt dat er vele voorschriften zijn voor het muzikale spektakel, waaronder regels waar deelnemers niet altijd gelukkig mee zijn.


Er werd ook vaak gefilmd zonder haar toestemming. Deze gebeurtenissen zijn vastgelegd in de EO-documentaire over S10, getiteld ‘S10 – Dat het goed blijft gaan met mij’, die vanaf 22 mei te zien is op NPO Start.


Het hele gebeuren met Joost klinkt haar bekend in de oren!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven