Daarom smaken chips minder lekker: ‘Jammer dat dit niet eerlijk was verteld’
Er wordt algemeen opgemerkt dat chips niet meer dezelfde heerlijke smaak hebben als vroeger. Merken zoals Hamka’s, Doritos en Pombears lijken allemaal een verandering te hebben ondergaan die invloed heeft gehad op de smaak.
Maar wat is hiervan de reden? In een video op TikTok legt De Snackspert, een bekende deskundige op het gebied van snacks in Nederland, het antwoord uit.
“Ik heb eindelijk ontdekt wat er met de chips aan de hand is,” begint Eke Bosman, beter bekend als De Snackspert.
In zijn video legt hij uit waarom veel chips naar zijn mening minder smaakvol zijn geworden. De oorzaak? De hoeveelheid zout die fabrikanten tegenwoordig in hun chips verwerken.
Bosman wijst naar de website van chipsfabrikant Lay’s waar het probleem wordt toegelicht. Fabrikanten hebben de hoeveelheid zout in hun producten aanzienlijk verminderd.
Eerder werd al uitgelegd waarom je moeilijk kunt stoppen met eten na een paar chipjes. Misschien heb je gemerkt dat de chips nu minder zoutig smaken, en dat klopt.
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.