Als het gaat om lekkernijen uit de snackbar, draait het niet alleen om smaak, maar ook om de voedingswaarde van een snack.
Er zijn wel verschillen in wat de beste keuze is als je jezelf wilt verwennen met een snack, aangezien geen enkele snack past in een gezond dieet.
Producten zoals frikandellen, kaassoufflés en bamischijven worden vaak gefrituurd, wat resulteert in een hoog gehalte aan verzadigd vet, calorieën, zout en suiker.
Deze keuzes zijn echter niet rijk aan voedingsstoffen zoals vezels en vitamines. Het Voedingscentrum meldt dat een gemiddelde gefrituurde snack ongeveer 22,1 gram vet bevat, waarvan 3,7 gram verzadigd vet is.
Voor vrouwen wordt het aangeraden om niet meer dan 22 gram verzadigd vet per dag te consumeren, terwijl het voor mannen maximaal 28 gram is. Dus, hoe past jouw favoriete snackbarlekkernij binnen deze richtlijnen?
Een frikandel bevat met 181 kcal minder calorieën dan een patatje met mayonaise (560 kcal), maar heeft wel tweemaal zoveel zout als een kroket.