Het Eurovisie Songfestival verraste met act tijdens Israël’s optreden!

WhatsApp Image 2024 05 11 at 221223jpg

De avond van de finale van het Eurovisie Songfestival bracht voor de Israëlische zangeres Eden Golan verschillende emoties met zich mee.

Ondanks haar krachtige vertolking van het nummer “Hurricane”, kreeg ze zaterdagavond een negatieve respons vanuit het perscentrum, waar fluit- en boeigeluiden te horen waren.

Hoewel deze reacties in de live-uitzending minder duidelijk te horen waren door applaus uit de menigte op de achtergrond, was de gespannen sfeer in de zaal voelbaar.

Met name bij het begin van haar optreden en tijdens de Hebreeuwse passage aan het einde van het nummer leek het publiek heftig te reageren.

Dit was niet de eerste keer dat Golan tijdens dit festival tumult beleefde; ook tijdens de tweede halve finale en verschillende repetities was er al enige onrust.

Door haar optreden onverstoorbaar voort te zetten, toonde Golan professioneel doorzettingsvermogen.

Al maanden is de deelname van Israël aan het festival een controversieel onderwerp, vooral vanwege de aanhoudende conflicten in Gaza.

Dit jaar, waar het festival plaatsvond, resulteerde dit in meerdere demonstraties, niet alleen rondom de songfestivallocatie, maar ook op andere plekken in Malmö.

Niets is wat het lijkt vandaag de dag….

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven