Met deze handige tips ruikt je kliko nooit meer vies en krijg je geen last van insecten.

WhatsApp Image 2024 05 07 at 154938jpg

Als je met het warme weer buiten in de tuin gaat eten, lijkt dat een geweldig zomerplan. Toch brengt dit seizoen ook minder leuke verrassingen met zich mee, zoals maden in je vuilnisbak.

Vele mensen ervaren dit probleem, vooral na een gezellig diner buiten, wanneer de restjes weggegooid worden en de onaangename geur je tegemoet komt.

Je kunt gelukkig effectieve methodes toepassen om deze ongewenste bezoekers en de stank te bestrijden. Een handige tip is het gebruik van krantenpapier om maden in je container te vermijden.

Eenvoudigweg wat kranten of papier op de bodem van je groene container leggen, houdt de bak droger, waardoor maden minder snel verschijnen. Deze larven gedijen namelijk in vochtige omstandigheden.

Bij het weggooien van voedselresten is het raadzaam om ze in krantenpapier te wikkelen of in een biologisch afbreekbare zak te stoppen voordat je ze weggooit.

Een nuttige tip is om de groene bak af en toe op een kier te zetten, omdat maden een hekel hebben aan licht, wat voorkomt dat vliegen eitjes kunnen leggen en maden zich gaan ontwikkelen.

Als je last hebt van maden, kan het ophangen van een panty met mottenballen in de vuilnisbak een effectieve oplossing zijn, aangezien de sterke geur maden op afstand houdt. Zorg er wel voor dat je de panty verwijdert voordat de bak wordt geleegd.

Indien de maden toch een probleem vormen, probeer dan klimop (Hedera) in de bak te gooien, aangezien dit giftig is voor maden, wat hun aanwezigheid kan verminderen.

Probeer bijvoorbeeld het volgende:
– Het mengen van schoonmaakazijn met kokend water kan een krachtig middel zijn tegen maden. Giet het mengsel in de container en houd de deksel dicht om de warmte vast te houden, aangezien maden niet tegen het kokende water kunnen.

Daarnaast kunt u lavendel in de vuilnisbak gooien voor een frissere geur. Dit zal niet alleen de maden doden, maar ook zorgen voor een aangename geur.

Voor het voorkomen van stank is regelmatige reiniging van de container met een hogedrukreiniger of tuinslang van groot belang. Het is aan te raden oude kleding te dragen tijdens deze schoonmaak, aangezien het een vieze klus kan zijn.

Zorg ervoor dat de container goed droog is na de schoonmaak. Gooi bij elke keer dat u afval weggooit wat kruiden of waspoeder in de bak om een extra frisse geur te behouden.


“Door het volgen van deze suggesties kunt u de warme dagen doorkomen zonder ongewenste bezoekers of vieze geuren rondom de afvalbak.”


“Waarom heeft niemand me dit ooit eerder gezegd!”

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven