Belangrijk voor je vakantie naar Spanje: Nieuwe strandregels en hoge boetes!

spa 1jpg

Voor iedereen die van plan is om deze zomer naar Benidorm in Spanje te gaan, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe strandregels die recentelijk zijn ingevoerd door de autoriteiten.


Overtreders van deze regels kunnen een aanzienlijke boete verwachten, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden.


Spanje is een geliefde bestemming voor vele Nederlanders, zowel in de zomer als daarbuiten.


Naast het heerlijke weer, trekken plaatsen zoals Lloret de Mar, Salou, Mallorca en Ibiza al geruime tijd jongeren aan die op zoek zijn naar een levendige vakantiebeleving.


Hoewel Benidorm vroeger bekend stond vanwege het programma Benidorm Bastards, trekt deze locatie nu niet alleen ouderen, maar ook jongeren die hier een fantastische zomervakantie kunnen beleven.


Velen hebben hun vakantie al geboekt, maar niet iedereen is op de hoogte van de nieuwe strandregels die nu van kracht zijn.


Er geldt een nieuw verbod in Benidorm: zwemmen in zee tussen 00.00 en 07.00 uur is niet toegestaan en kan resulteren in boetes tussen de 750 en 1.250 euro.


Deze maatregel is genomen vanwege de afwezigheid van strandwachten tijdens die uren, wat gevaarlijk kan zijn.


Er zijn strikte regels omtrent strandgedrag in Benidorm, zoals het reserveren van strandbedjes, spelen met een bal op aangewezen plekken, naaktlopen buiten naturistenstranden, alcoholgebruik en zelfs het gebruik van zeep of shampoo onder de stranddouches.


Overtredingen van deze regels kunnen beboet worden met bedragen variërend van 125 tot 1.000 euro, afhankelijk van de overtreding.


Vissers dienen alleen op aangewezen plekken te vissen in Benidorm. Boetes voor overtredingen variëren van 700 euro voor een hengel of net, tot 1.000 euro voor het bezit van een harpoen.


Daarom is het voor vakantiegangers van groot belang op de hoogte te zijn van deze regels en deze nauwlettend te volgen om tijdens hun verblijf aan de Spaanse kust onnodige boetes te voorkomen.

1. Behoorlijk streng zijn de regels en absurd hoog zijn de boetes!
2. Handig is het om deze strandregels door te nemen als je naar Spanje gaat!
3. Serieus zijn de autoriteiten in Spanje in hun handhaving!
4. Essentieel om te weten bij een bezoek aan Spanje!
5. Toenemend streng zijn de nieuwe regels en torenhoog zijn de boetes!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven