Nederlandse supermarkten veranderen: Servicebalies gaan weg!

supm 1jpg

In een recente rondgang langs grote supermarktketens is gebleken dat de servicebalies binnenkort uit bijna alle winkels zullen verdwijnen, zo meldt NU.nl.

Op dit moment kun je bij een servicebalie artikelen zoals tabak kopen en producten retourneren.

Met ingang van 1 juli treedt het landelijke tabaksverbod in werking, wat betekent dat tabaksverkoop niet meer mogelijk is bij deze balies.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

Een woordvoerder van Jumbo heeft aangegeven dat de servicebalie zonder tabaksverkoop ‘weinig bestaansrecht’ meer heeft.

Om deze reden zullen deze balies verdwijnen. Albert Heijn zal wachten op een ‘natuurlijk moment’, zoals een verbouwing of vernieuwing van een filiaal, om ook daar de servicebalie te verwijderen.

De supermarktketens zijn van mening dat het stopzetten van de tabaksverkoop de doorslag geeft voor het afschaffen van de servicebalie.

Consumentenbond waarschuwt klanten van deze drie supermarkten: Controleer je bon!

In de afgelopen periode is er een daling te zien in de verkoop van postzegels en kranten, en ook supermarkt Dirk heeft besloten te stoppen met de verkoop van krasloten.


Er rijst een vraag over de afhandeling van vragen en retourneringen voor klanten. Voor deze zaken kunnen klanten terecht bij de medewerkers bij de zelfscankassa’s.


Het nieuws heeft diverse reacties opgeroepen, vooral onder een post van RTL Nieuws zijn reacties van verontwaardigde klanten te vinden. Wat is jouw mening hierover? Deel het in de reacties!

1. Dit is de reden waarom de servicebalies gaan verdwijnen!
2. Alles lijkt te veranderen vandaag de dag!
3. Waar moeten klanten dan naar toe met hun vragen?
4. Belachelijk dat dit gaat verdwijnen.
5. Dit is de druppel voor heel veel supermarktketens!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven