Zo kom je van mieren af met een handige truc met tandpasta

pasta 1jpg

Als je te maken hebt met mieren of mijten in huis, kan een handig trucje met tandpasta uitkomst bieden.

Dit slimme recept maakt gebruik van alledaagse ingrediënten en is effectief.

Lees verder voor een stap-voor-stap uitleg om een effectief bestrijdingsmiddel te maken tegen deze ongewenste bezoekers. Je hebt hiervoor suiker, bloem, tandpasta en water nodig.

Begin met het mengen van een derde kopje suiker met een kwart kopje bloem. Voeg drie theelepels tandpasta toe en roer dit met een derde kopje water tot een gladde pasta.

Vorm kleine balletjes van het mengsel als lokmiddel voor de mieren en mijten.

Plaats de balletjes op specifieke locaties in huis waar mieren en mijten vaak voorkomen, zoals in de keuken, bijkeuken, of achter apparaten. Deze plekken zijn aantrekkelijk voor deze insecten vanwege voedselresten.

Geniet van rust en comfort.


Er wordt gezorgd dat de mieren en mijten worden aangetrokken door de balletjes van suiker, terwijl de tandpasta een krachtig effect heeft wanneer de insecten ervan eten, waardoor ze uitgeschakeld worden.


Zorg ervoor dat je regelmatig, bij voorkeur twee tot drie keer per week, de balletjes vervangt en dit proces herhaalt totdat er geen sporen meer van mieren of mijten in je huis te vinden zijn.


Deze methode is niet alleen een eenvoudige en betaalbare oplossing, maar ook een milieuvriendelijk alternatief voor gangbare pesticiden.


Door regelmatig het lokaas te vernieuwen en op strategische plaatsen te plaatsen, kun je op effectieve wijze je huis vrijhouden van mieren en mijten.


Deze zelfgemaakte pasta is zeer effectief!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven