Grote terugroepactie gestart in Japan vanwege vreemde ontdekking in witbrood!

bakkerij 1jpg

Er is een grote terugroepactie gestart door een vooraanstaande Japanse broodfabrikant, Pasco Shikishima Corporation, voor ongeveer 104.000 zakken van hun gesneden witbrood.

Volgens BBC News heeft deze terugroepactie te maken met de ontdekking van resten van een zwarte rat in minstens twee broden.

Het brood van Pasco is een populair product in veel Japanse huishoudens en behoort tot de best verkochte broodmerken van het land.

Hoewel het bedrijf niet heeft aangegeven hoe de besmetting heeft kunnen plaatsvinden, heeft het wel toegezegd om de controle op de kwaliteit aanzienlijk te verhogen om herhaling te voorkomen.

“We zullen ons uiterste best doen om onze kwaliteitscontroles te verbeteren en te garanderen dat zoiets nooit meer zal gebeuren,” aldus een verklaring van Pasco.

Momenteel zijn er geen rapporten van ziektegevallen als gevolg van het geconsumeerde brood. Men hoopt dit zo te houden.

Dit specifieke brood wordt ook geëxporteerd naar internationale markten, waaronder de Verenigde Staten, China, Australië en Singapore. Het is nog niet duidelijk of deze terugroepactie ook invloed zal hebben op deze regio’s.

In een land waar voedselveiligheid doorgaans van hoog niveau is en voedselterugroepingen zeldzaam zijn, is deze terugroepactie opvallend.

Recente incidenten, zoals honderden studenten in Miyagi die ziek werden van bedorven melk en een kakkerlak in een rijstbal bij een Japanse 7-Eleven vestiging vorig jaar, suggereren een groeiende bezorgdheid over voedselveiligheid in Japan.

Het is nog onbekend hoe dit heeft kunnen gebeuren…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven