Vrouw bakt kip in NS-trein: Staat niet in de regels!

WhatsApp Image 2024 05 21 at 213558 1jpeg

Ontdek de mogelijkheid om een warme maaltijd te koken in plaats van een eenvoudig broodje kaas te eten in de trein.

Een TikTok-video van Isabelle Joëlla, waarin ze drumsticks bakt in een Nederlandse trein, wordt populair op het internet.

Isabelle blijft volhouden dat ze niets verkeerd doet, ondanks de verbaasde reacties van haar medepassagiers. Maar is dat wel het geval?

Dit is niet de eerste keer dat Isabelle openbaar haar elektrische kookplaat gebruikt om maaltijden te bereiden tijdens haar rit met het openbaar vervoer.

In een eerdere video bereidde ze pittige noedels, die wereldwijd 3 miljoen keer werden bekeken.

Door velen werd de video bekeken en grappig gevonden.

De video waarin ze kip bereidt en bijna een miljoen views heeft, krijgt juist veel negatieve reacties. Een kijker reageert: “Heftig dit, en aso.”

Een andere kijker laat weten: “Dat is inderdaad wel erg fijn voor de mensen met longproblemen.” Er wordt ook getwijfeld in de reacties of dit wel is toegestaan volgens de NS. Er staat: “Lijkt mij erg gevaarlijk.”

Volgens NS-woordvoerder Oscar van Elferen is het duidelijk: “We hebben niet in de reglementen staan dat je geen elektrische pan mag gebruiken in de trein, maar het is niet de bedoeling,” vertelt hij aan Editie NL.

“We grijpen terug naar de spelregels,” vervolgt hij. “Je mag niemand tot last zijn en geen onveilige situaties of overlast creëren.”


”Er zijn mensen die begrijpen dat koken in de trein overlast kan veroorzaken en daarom zijn er bijna geen regels voor nodig,”


Koken in de trein kan overlast veroorzaken, bijvoorbeeld door de sterke geur die medereizigers kan storen.


“Werken met elektrische apparaten in de trein kan echter ook risico’s met zich meebrengen,” merkt Van Elferen op.


“Als iemand betrapt zou worden, bestond de mogelijkheid dat diegene gevraagd zou worden om uit te stappen,” verklaart Van Elferen.

Er is aangemeld dat er personen zijn die wel eens op het spoorwegvoertuig koken of airfryen. Bel een specifiek nummer als het je stoort.

Houd er rekening mee dat er niet meteen actie wordt ondernomen. “Indien iemand naast je eet en het irriteert je, kan er geen actie worden ondernomen. Het is volkomen toegestaan om te eten op de trein.”

Uiteindelijk ligt de beslissing bij de treinbegeleider. “Het is een menselijke beslissing, maar gebruik je eigen gezond verstand,” volgens Van Elferen.

“Het blijft het openbaar vervoer, waar we rekening met elkaar moeten houden. En kip bakken in de trein is een voorbeeld van iets wat de grens duidelijk overgaat.”

@isabellederoij Vraagt om suggesties voor haar volgende video 🍗
#foodtiktok
#isabellederoij
#kip
#trein
#joostklein
♬ original sound – Isabelle Joëlla

1. Reactie van een woordvoerder over een merkwaardig bak-tafereel:
2. Ben heel wat gewend in de trein, maar dit slaat alles!
3. Dit moet je gewoon zien, anders geloof je het niet!
4. Een dame deelt een video waarin ze een kippetje bakt in de trein!
5. De dame heeft geen idee van mogelijke consequenties! Er staat immers nergens dat het niet mag..

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven