Terrasstoel in de zon? Kost 10 euro!

te 1jpg

Opmerkelijk nieuws uit Sevilla, Spanje: een plaatselijk restaurant hanteert een nieuw beleid waarbij 10 euro wordt gerekend voor het gebruik van stoelen in de zon. Stoelen in de schaduw blijven daarentegen gratis beschikbaar.

Uit recensies op Olivepress blijkt dat dit restaurant niet het enige is dat extra kosten in rekening brengt voor ‘premium stoelen’ in de zon. Steeds meer mensen delen online hun ongenoegen over deze situatie.

Een teleurgestelde toerist deelt haar ervaring: ze mocht geen plekje in de zon innemen zonder 10 euro te betalen. “Het stoorde me nog meer dat de helft van het terras in de zon gewoon leeg was.”

Een lokale inwoner noemt de toeslag ‘bizar’ en vreest dat dit toeristen zal afschrikken. “Als Sevillanos houden we van onze stad.”

“We beschouwen deze situatie als een gebrek aan respect richting toeristen die hierheen komen om geld uit te geven.” Ook andere inwoners van de stad uiten hun onvrede.

“Als ze me 10 euro in rekening brengen voor een stoel, neem ik de hele tafel mee naar huis,” grapte een bezoeker.

Een nieuwe discussie is gaande onder inwoners.

Verschillende restaurants in Sevilla hebben de mogelijkheid om zonnige plekken te reserveren tegen betaling van 10 euro per stoel, waardoor er onvrede ontstaat en om uitleg wordt gevraagd.

Er is momenteel onduidelijkheid over welke restaurants in Sevilla deze toeslag hanteren, dus bezoekers wordt geadviseerd om vooraf online te controleren welke restaurants deze extra kosten in rekening brengen.

1. Te belachelijk voor woorden.
2. Schaduwplekje is dan wel weer gratis
3. Zo’n terras sla ik wel over
4. Dat dit uberhaupt zomaar kan…
5. Niet normaal dit!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven