Voorkom tekenbeten met deze handige tip!

teken 1jpg

Als we de maand mei ingaan en de lente in volle gang is, voelt het buiten al heerlijk zomers aan. Dit weer is perfect voor buitenactiviteiten zoals picknicken, barbecueën en kamperen.

Maar het mooie weer brengt ook een nadeel met zich mee, vooral als je van plan bent om naar bosrijke plekken of gebieden met hoog gras te gaan: de aanwezigheid van teken.

Teken zijn lastiger en gevaarlijker dan muggen vanwege de mogelijke overdracht van ziekten zoals de ziekte van Lyme.

Daarom deel ik graag een lijst met vijf essentiële oliën die niet alleen teken effectief afweren, maar je ook nog eens heerlijk laten ruiken tijdens de zomer.

Lavendelolie: Deze olie staat bekend om zijn heerlijke geur waar mensen van genieten, terwijl het teken en andere insecten juist afschrikt.

Poleiolie: Deze olie behoort tot dezelfde familie als munt en staat bekend om zijn eigenschappen om insecten af te weren, vanwege de giftigheid voor veel insectensoorten.


Essentiële oliën: Een slimme en aangename manier om jezelf te beschermen tegen vervelende insecten onderweg is door essentiële oliën te gebruiken. Deze oliën hebben elk hun eigen voordelen.


Bescherming tegen insecten: Essentiële oliën zoals Eucalyptus en Citroengras kunnen een natuurlijke barrière vormen tegen teken en andere stekende insecten, terwijl ze toch mild zijn voor de huid.


Genieten van buitenactiviteiten: Met oliën zoals Limoen en Eucalyptus kun je onbezorgd van de natuur genieten, wetende dat je beschermd bent tegen vervelende beten.


Door deze natuurlijke benadering te delen met anderen, zoals via sociale media, kunnen ook zij profiteren van deze effectieve en aangename bescherming tegen insecten.


Samen zorgen we voor een zorgeloze zomer vol natuuravonturen!


Ideaal voor de echte natuurliefhebbers!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven