Kijk snel in die oude dozen op zolder: Deze oude videobanden zijn nu veel geld waard!

band 1jpg

Met de overgang naar dvd’s en streamingdiensten lijkt de tijd van videobanden bijna voorbij.

Toch loont het om je oude collectie te bekijken, aangezien sommige VHS-banden tegenwoordig aanzienlijk veel waard kunnen zijn.

VHS-banden bestaan al sinds de jaren ’70 en kostten toen gemiddeld zo’n 75 gulden, wat nu ongeveer € 35 zou zijn.

Vandaag kunnen bepaalde tapes tienduizenden euro’s opleveren, vooral films uit de jaren ’80 blijken zeer waardevol te zijn.

Neem bijvoorbeeld een oude videoband van “Back to the Future” uit 1985, die onlangs voor maar liefst 75.000 dollar werd verkocht, omgerekend ongeveer € 69.000.

Ook films uitgebracht door 20th Century Fox in 1977, zoals “The Sound of Music”, kunnen tonnen tot zelfs miljoenen euro’s opbrengen. Dit meldt Jay Carlson van Heritage Auctions.

Er is een groeiende interesse in oude VHS-banden, met titels zoals “Rocky” en “Beauty and the Beast” die aanzienlijke bedragen waard kunnen zijn. Bijvoorbeeld, een originele VHS-band van “Rocky” kan nu zo’n € 25.000 waard zijn.

Ook Disney-films op VHS kunnen aanzienlijke bedragen opleveren, zoals bijvoorbeeld “Beauty and the Beast” die voor bijna € 2.000 wordt verkocht op Ebay.

Als je een videoband hebt van “The Lion King”, kan het zijn dat je geluk hebt, aangezien deze momenteel voor meer dan € 2.000 wordt aangeboden op Ebay.

Voor verzamelaars hebben deze oude VHS-banden een grote emotionele waarde vanwege hun jeugdherinneringen.

Philip Baker, maker van VideoCollector, benadrukt dat VHS-banden speciaal zijn omdat ze voor velen de eerste manier waren om films thuis te kijken.

De zeldzaamheid van videorecorders draagt ook bij aan de waardevermeerdering van deze vintage banden.

In de wereld van nostalgische objecten heeft de markt voor oude games en gadgets recentelijk een sterke groei doorgemaakt, wat het verzamelen van oude videobanden nog interessanter maakt.

Het loont de moeite om je verzameling van nostalgische objecten eens door te nemen, aangezien je nooit weet welke waardevolle schatten je tegen kunt komen.

De stijgende waarde van bepaalde oude VHS-banden door moderne technologieën maakt het interessant om te kijken of je nog verborgen schatten in huis hebt liggen.

Met name films uit de jaren ’80 en ’90, vooral klassiekers en Disney-films, kunnen aanzienlijke bedragen opleveren vanwege hun nostalgische waarde en zeldzaamheid.

Waarom zou je twijfelen? Neem een kijkje in die oude dozen en ontdek of je in het bezit bent van waardevolle videobanden.

1. Oude VHS banden van Disney worden met grof geld verkocht
2. Ik heb spijt dat ik alle banden weg heb gedaan!
3. Jeetje wat een bedragen, dom dat ik ze weg heb gedaan!
4. Vooral deze banden zijn een fortuin waard!
5.VHS banden van Disney zijn heel veel geld waard!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven