Niet zo voordelig als dat het lijkt: Bonus aanbieding alles behalve voordelig bij de AH!

bonjpg

Er valt op te merken dat bij Albert Heijn de prijzen doorgaans hoger liggen dan bij budgetsupermarkten, zoals Aldi.


Ondanks deze constatering, geven veel consumenten de voorkeur aan Albert Heijn vanwege de overzichtelijke winkelindeling, ruime gangpaden en de verwachte hoge kwaliteit van producten.


Desalniettemin blijkt uit onderzoek dat Lidl al negen jaar op rij de hoogste kwaliteit groente en fruit aanbiedt, zelfs beter dan Albert Heijn of Jumbo. Ook Nettorama scoort hoger op kwaliteitsniveau dan deze grote supermarktketens.


De hogere prijzen weerhouden veel Nederlanders er niet van om trouw te blijven aan Albert Heijn, deels vanwege gewoonte en de aantrekkingskracht van bonusaanbiedingen.


Niettemin kunnen de zogenaamde deals soms misleidend zijn. Producten zoals bananen worden gepromoot met grote ‘KORTING’ borden, waarbij de oorspronkelijke prijs slechts marginaal hoger is dan de gereduceerde prijs, wat consumenten een onjuist gevoel van besparing kan geven.


Bovendien worden bij promoties vaak kleinere verpakkingen aangeboden die bij aankoop in grotere hoeveelheden duurder uitkomen dan de standaard grotere verpakkingen.


Neem bijvoorbeeld een pak kaas met 14 plakken dat standaard 5,55 euro kost en een betere prijs per plak biedt dan de kleinere ‘bonusverpakkingen’.


Dergelijke praktijken hebben bij enkele klanten tot frustratie geleid.


author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven