Politie waarschuwt: Er zijn nepagenten die aan de deur komen!

polljpg

Er is een recente waarschuwing van de politie over personen die zich voordoen als politieagenten om bankpassen, contant geld en sieraden te stelen.

Er zijn de laatste weken veel meldingen bij de politie binnengekomen over deze valse politieagenten die bij mensen aanbellen.

Deze criminelen hanteren een listige strategie: eerst bellen ze het potentieel slachtoffer op en beweren dat het adres in een gevonden adresboekje van een recente inbraak staat.

Vervolgens dreigen ze tijdens het telefoongesprek dat het huis van het slachtoffer mogelijk het volgende doelwit zal zijn.

Om zogenaamd een inbraak te voorkomen, suggereren de bedriegers dat het verstandig is om kostbare spullen af te geven. Na toestemming komt er iemand aan de deur die beweert een rechercheur te zijn.


Bij de politie licht Sybren van der Velden Walda, projectleider Senioren & Veiligheid, toe dat het besef dat er iets niet klopt bij slachtoffers vaak snel ontstaat.


Toch ervaren sommige slachtoffers druk van de criminelen om snel te handelen, waardoor ze toch in de val lopen.


Deze oplichters zijn zeer bedreven; soms weten ze zelfs namen van de kinderen van hun slachtoffers of noemen ze de naam van de wijkagent, wat het vertrouwen vergroot.


De politie adviseert om bij dergelijke incidenten altijd aangifte te doen en het telefoonnummer van de nepagent te noteren. Meer informatie stelt de politie in staat deze praktijken sneller te stoppen.


1. De politie legt uit hoe deze nepagenten te werk gaan:
2. De politie legt uit hoe deze oplichters te werk gaan:
3. Mocht je dit gebeuren, trek dan gelijk aan de alarmbel!
4. De nepagenten doen vervolgens dit voorstel:
5. Via deze stappen gaan de nepagenten te werk:

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven