Enorme wachtlijsten asiels: Mensen gaan weer naar kantoor en willen van coronahond af.(1 minuut lezen)

Enorme wachtlijsten asiels: Mensen gaan weer naar kantoor en willen van coronahond af.(1 minuut lezen)

23 oktober 2021 Uit Door kya

Door de pandemie werd thuiswerken het nieuwe normaal en doordat we toch de hele dag thuis waren, namen veel mensen ‘gezellig’ een hond in huis. Maar nu is de coronatijd voorbij en wil je er weer op uit. Zonder hond. En dus zit de opvang voor de dieren propvol.

RTL Nieuws schrijft: ”Met name doordat mensen weer naar kantoor gaan, is er een enorme vraag naar hondenopvangplekken. De nieuwszender plaatst daarbij een filmpje vol beelden van zielig kijkende honden.

Linda van hondenopvang De Happy Roedel krijgt per dag tussen de 15 en 20 aanvragen. De wachtlijst bij De Happy Roedel groeit maar door, dit daar ze hooguit ruimte heeft om één hond toe te laten. Dit probleem speelt in het hele land.

Volgens branchevereniging Dibevo is het aantal honden in Nederland explosief gegroeid, niet zo gek dus dat het probleem zo groot is. In 2020 kwamen er zo’n 370.000 honden bij en dat zijn er 200.000 meer dan in een normaal jaar.

Veel mensen schaften in de coronatijd een ‘coronapup’ aan. Veel van deze hondjes vertonen inmiddels problemen met het gedrag, omdat de baasjes niet goed weten hoe ze met hun huisdier om moeten gaan. Volgens Linda zijn deze hondjes vaak angstig en bijten ze of vallen ze uit naar mensen of andere honden.