Waarom je handdoeken en theedoeken apart moet wassen, volgens experts!

hdo 1jpg

Ondanks dat het handig lijkt, wordt het niet aangeraden om je handdoeken en theedoeken samen te wassen.

Experts adviseren om ze apart te wassen en leggen uit waarom dit beter is. Een schoonmaakprofessional, geciteerd door Better Homes and Gardens, raadt aan om verschillende soorten handdoeken in aparte wasbeurten te doen.

Dit geldt voor handdoeken die in de keuken worden gebruikt, evenals die voor je gezicht, lichaam en handen.

Hoewel velen geneigd zijn om alles samen te wassen, is het volgens de expert om een goede reden dat afzonderlijke wasbeurten beter zijn.

De expert benadrukt dat het gezamenlijk wassen van handdoeken en theedoeken het risico op kruisbesmetting met bacteriën en ziektekiemen vergroot.

Dit leidt tot de vraag: ‘Elimineert het wasprogramma dan niet de bacteriën?‘ Het antwoord hierop is afhankelijk van de was temperatuur en de hoeveelheid wasmiddel.

Het is belangrijk om te weten dat wassen met te koud water en onvoldoende wasmiddel de was minder schoon kan maken dan het lijkt.

Daarom wordt aangeraden om handdoeken en theedoeken apart te wassen. Handdoeken dienen gewassen te worden op negentig graden, terwijl voor theedoeken een temperatuur van veertig graden wordt aangeraden.

Het is verstandig om handdoeken na maximaal vier dagen gebruik te wassen voor optimale hygiëne.

1. Slechts weinig mensen zijn hiervan op de hoogte!
2. De kans is groot dat we allemaal een fout maken hierin!
3. Dit inzicht is nieuw voor mij! Tijd om het anders aan te pakken…
4. Hier schuilt een risico in als je ze samen wast.
5. Eerlijk gezegd doe ik dit al die tijd verkeerd!

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven