Moet het deurtje van de wasmachine open of dicht zijn na gebruik?

wasm 1jpg

In de dagelijkse routine van het huishouden zijn er vaak kleine details die onopgemerkt blijven maar wel een grote impact kunnen hebben op onze apparaten en kleding.

Een van deze details is hoe we onze wasmachine behandelen wanneer we klaar zijn met wassen.

Vaak sluiten mensen meteen het deurtje van de wasmachine nadat ze klaar zijn met wassen.

Hoewel dit er netjes uitziet, kan het onverwachte gevolgen hebben voor zowel de machine als de kleding die gewassen wordt.

Deskundigen adviseren om na gebruik het deurtje van de wasmachine op een kier te laten staan, aangezien dit eenvoudige gebaar een groot verschil kan maken.

“Het is het beste om de deur van je wasmachine op een kier te laten staan na elke wasbeurt. Dit geeft het vocht de kans om te ontsnappen en voorkomt onaangename geurtjes,” aldus het advies.

Bij het open laten van de deur wordt voorkomen dat schimmel en onaangename geuren zich kunnen ontwikkelen, wat zowel de machine als de kleding ten goede komt.

Niet alleen de deur, maar ook het zeepbakje van de wasmachine kun je beter open laten na gebruik.

Op deze manier kan de binnenkant van de machine opdrogen en wordt voorkomen dat achtergebleven water latere problemen veroorzaakt.

Als je geen tijd hebt om direct na het wasprogramma je was op te hangen, zorg er dan in ieder geval voor dat de deur open staat.

Het laten zitten van natte was in de wasmachine kan leiden tot de vorming van bacteriën en schimmels, met onaangename geuren die lastig te verwijderen zijn. Het openhouden van de deur kan dit risico aanzienlijk verminderen.

Deze simpele handelingen kunnen de levensduur van uw wasmachine aanzienlijk verlengen.

Om de levensduur van je wasmachine te verlengen en te zorgen voor frissere, schoner ruikende kleding, is het handig om een kleine moeite te doen met grote voordelen voor zowel je huishoudelijke apparaten als je alledaagse comfort.

Ik wist het eigenlijk ook niet…

author avatar
Mischa P.
Hoi. Ik ben Mischa P., altijd nieuwsgierig en vol vragen. Als onderzoeksjournalist duik ik diep in elk verhaal, op zoek naar de naakte waarheid. Dit artikel? Een klein stukje van mijn wereld, recht uit het hart.
Scroll naar boven